Banner 980x90

5 noderīgi padomi piemērotāko riepu izvēlē

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Pienākot brīdim, kad jāiegādājas jaunas auto riepas, dažkārt rodas arī virkne jautājumu – kā izvēlēties piemērotāko risinājumu? Kā atrast kvalitatīvas riepas, taču nepārmaksāt? Tādēļ, lai sniegtu atbildes uz aktuālajiem jautājumiem, kā arī riepu iegādes procesu padarītu vienkāršāku, piedāvājam vairākus ieteikumus, kas var palīdzēt iegādāties labas, konkrētajai vajadzībai piemērotas riepas. 

Ņem vērā auto ražotāja ieteikumus
Pirmais solis ir ieskatīties automašīnas ražotāja ieteikumos - auto ražotāja rekomendētie riepu parametri konkrētajai automašīnai ir drošākie un atbilstošākie. Tāpēc, meklējot jaunas riepas, jāņem vērā noteiktie lielumi – riepu diametrs, platums, augstums. 

Izvērtē savus braukšanas paradumus
Tik pat svarīgas ir arī citas riepu īpašības, taču, lai zinātu, kādas auto riepas izvēlēties, vispirms jāizvērtē savas individuālās prasības. Vispirms jau jāņem vērā, kādai sezonai riepas vajadzīgas – vasaras, ziemas vai vissezonas. Tāpat jāpadomā, pa kādiem ceļiem ikdienā tiek braukts visvairāk, kādi ir attālumi u.c. Zinot savas individuālās prasības, būs vieglāk pieņemt pareizo lēmumu. 

Salīdzini piedāvājumu un cenas
Lai atrastu labāko un izdevīgāko variantu, ieteicams izvērtēt vairākus piedāvājumus. Te vērts uzklausīt arī draugu un paziņu ieteikumus – varbūt viņiem zināms kāds labs riepu centrs, kura piedāvājumu ir vērts aplūkot. Apmeklējot riepu centru klātienē, varēsi saņemt arī speciālistu konsultācijas, kas noteikti atvieglos izvēli. 

Apskatot aktuālo piedāvājumu, vērts arī painteresēties par papildu iespējām – piemēram, dažkārt tiek piedāvāta arī tūlītēja riepu montāža. Tas, nenoliedzami, ir ērti un ļauj ietaupīt laiku, jo vairs nav jāmeklē cits riepu serviss, kur veikt riepu maiņu.

Meklē informāciju internetā
Ja aktuāla riepu maiņa, vērts aplūkot arī internetā pieejamo informāciju. Pirmkārt, tur atrodami riepu testu rezultāti, kā arī speciālistu ieteikumi un pieredzes stāsti – viss, kas var noderēt, izvēloties riepas savam spēkratam. Otrkārt – lielākie riepu centri izveidojuši savas mājas lapas, tā riepu piedāvājumu padarot pieejamu ikvienam, neatkarīgi no atrašanās vietas. Riepu tirgotāju interneta vietnēs ne tikai ir nopērkamas riepas un diski, bet arī pieejama cita aktuāla informācija par riepām un to lietošanu. Tas var būt noderīgi pat tad, ja pirkumu konkrētajā vietnē veikt neplāno. 

Novērtē kvalitāti
Labas auto riepas ir būtiskākais drošības garants uz ceļa, tādēļ ļoti svarīgs aspekts ir to kvalitāte. Ja patiešām vēlies būt pārliecināts, ka iegādātās riepas kalpos ilgi un labi, kā arī teicami pildīs visas funkcijas, tās vislabāk pirkt pie uzticama pārdevēja, izvairoties no apšaubāmiem piedāvājumiem sludinājumu portālos. Tāpat nav ieteicams šo pirkumu veikt lielveikalā, pat ja cenu piedāvājums šķiet ļoti vilinošs. Ņemot vērā visus riskus un iespējamos zaudējumus, ko var radīt sliktas kvalitātes riepas, labāk uzreiz ir samaksāt mazliet vairāk, iegādājoties visām drošības prasībām atbilstošus izstrādājumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)