Banner 980x90

Āboliņš nekomentē savu statusu 200 miljonu vērtā vekseļa lietā; citi domes darbinieki neesot iesaistīti

Valmiera, 13.jūn., LETA. Neviens Lielvārdes novada domes darbinieks, izņemto bijušo priekšsēdētāju Jāni Āboliņu (Kristīgi demokrātiskā savienība), šajā procesā nav iesaistīts, komentējot Lielvārdes 200 miljonu eiro vekseļa lietu, aģentūrai LETA norādīja pašreizējais novada domes priekšsēdētājs Imants Balodis (V).

Pats Āboliņš aģentūrai LETA atteicās komentēt savu statusu lietas izmeklēšanā. Tāpat viņš atteicās nosaukt, kuras varētu būt pārējās lietā iesaistītās personas.

Savukārt pašreizējais Lielvārdes novada domes priekšsēdētājs Balodis apgalvoja, ka neviens domes darbinieks šajā procesā nav iesaistīts, izņemot Āboliņu, kura statusu viņš nevarēja raksturot.

Balodis kritizēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbu, paužot, ka pēc gadu ilgas pārbaudes šajā lietā "beigās iznācis vien čiks" un reāla virzība lietā esot sākusies tikai pēc Baloža sarunas ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Valsts policija par aizdomās turamām šajā procesā atzinusi sešas personas, piemērojot tām ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus. Aizturēti ir trīs sievietes un trīs vīrieši aizdomās par krāpšanu lielā apmērā. Sievietes dzimušas 1960., 1972., 1959.gadā, bet vīrieši dzimuši 1976., 1959. un 1977.gadā.

Jāatzīmē, ka Lielvārdes novada pašvaldības mājas lapā kā bijušā mēra Āboliņa dzimšanas gads norādīts 1976.

Āboliņš 2015.gada 24.novembrī vienpersoniski Lielvārdes novada pašvaldības vārdā parakstīja "parādzīmi" par 200 miljoniem eiro. Pēc šī notikuma pašvaldība 2015.gada nogalē vērsās tiesībsargājošās iestādēs ar prasību izvērtēt Āboliņa rīcības tiesiskumu.

2015.gada decembra sākumā tapa zināms, ka Āboliņš Valsts kasē iesniedzis iesniegumu, kam pievienots vekselis par 200 miljoniem eiro.

Ņemot vērā minēto, Lielvārdes novada dome anulēja Āboliņa paraksta tiesības, savukārt pats Āboliņš atkāpās no amata.

Bijušais domes priekšsēdētājs aģentūrai LETA iepriekš skaidroja, ka, noslēdzot vērienīgo darījumu, Lielvārdes pašvaldība būtu ieguvusi papildu līdzekļus, kas tiktu investēti novada attīstībā. Pēc viņa teiktā, darījumam nav nekādu nosacījumu, nebūtu nepieciešams ņemt aizdevumus, jo, ja vekselis tiktu parakstīts, tam klāt būtu līgums par finansējumu - alternatīvā finansējuma piesaistīšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)