Banner 980x90

Atbildīga aizņemšanās

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Vai esat gatavs pieteikties kredītam? Ja šķiet, ka lēmums par izdevīgāko aizdevēju ir pieņemts, der sev vēlreiz uzdod šādu jautājumu: "Vai ātrais kredīts man patiesi ir nepieciešams?" Aizņemieties tikai tad, ja esat pārliecināts, ka kredīta summa tiks iztērēta svarīgu un neatliekamu pirkumu veikšanai.

Pastāv dažādi viedokļi par atbildīgu aizņemšanos, ir cilvēki kuri uzskata to, ka aizņemties var ne vairāk kā trīs savas mēneša algas, citi uzskata, ka ir jāaizņemas ne vairāk kā ar ikmēneša procentu apmaksu zem vienas trešdaļas ikmēneša ienākumiem. Tomēr šie ir tikai pieņēmumi un var atšķirties katram kredīta ņēmējam individuāli. Šie nosacījumi var atšķirties šādu faktoru dēļ. Kredīta ņēmējam ir papildus neoficiāli ienākumi, kas ļauj proporcionāli aizņemties lielāku summu vai arī uz īsāku laika posmu ar lielāku ikmēneša maksājumu. 

Vēl viens svarīgs faktors ir tas, cik lieli komunālie un īres maksājumi ir iedzīvotājam. Tas ir tāpēc, ka ar mazākiem ikmēneša maksājumiem kredīta ņēmējs spēs veikt lielāku ikmēneša aizdevuma maksājumu. Protams, ir jāņem vērā tas, ka katrs aizdevums nozīmē izdevumus. 

Atbildīga aizņemšanās nebūtu tad, kad kredīta ņēmējam jau ir grūtības ar ikmēneša maksājumu veikšanu, jo kopā ar kredītu šie ikmēneša maksājumi kļūs vēl lielāki un tas var novest pie kredītu apļa. Tas nozīmē, ka katru nākamo mēnesi būs jāaizņemas arvien vairāk, lai spētu apmaksāt tekošos aizdevumus. Protams, pastāv dažādi veidi, kā tikt ārā no šādām situācijām, taču liela daļa Latvijas republikas ātro kredītu ņēmēji nav aizņēmušies atbildīgi un ir nonākuši grūtībās atmaksāt aizdevumus. Tas savukārt noved šos neatbildīgos kredītu ņēmējus pie turpmākām problēmām, un parādu piedziņu uzsāk kāds no kredītu reformas uzņēmumiem. Lai no tik nepatīkamām situācijām izvairītos, ir nepieciešams aizņemties atbildīgi. 

Ātrie kredīti spēj palīdzēt dažādās situācijās, turklāt naudu iespējams saņemt patiešām ātri un bez birokrātisku formalitāšu kārtošanas. Tādēļ, ja Tev nekavējoties nepieciešama nauda un zini, ka noteiktajā termiņā to spēsi atdot, ātrie kredīti ir tas pakalpojumu veids, kas Tev lieti noderēs, ja ievērosi atbildīgas aizņemšanās pamatprincipus!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)