Banner 980x90

Būvdarbu dēļ Salaspils skolēniem nāksies mācīties kultūras namā

Salaspilī 1.vidusskolas divu pirmo klašu skolēniem saistībā ar kavēšanos būvprojekta sagatavošanā un skolas ceturtā korpusa pārbūvē nākamajā mācību gadā būs jāmācās mācībām pielāgotās telpās - kultūras namā "Rīgava", ziņo "Latvijas Avīze".

Kā vēsta laikraksts, Kultūras nams atrodas patālu no 1.vidusskolas. Pagaidu risinājums paredz, ka mazie sākumskolēni "Rīgavas" telpās mācīsies vien vienu gadu. Turklāt "Rīgavas" telpās nevarēs pusdienot. Ik dienu bērnus ar autobusu pusdienot vedīs uz vidusskolas veco ēku. Papildu rūpes un izdevumi būs arī pašvaldībai, kas transporta izdevumiem vajadzīgo nodokļu maksātāju naudu noteikti varētu tērēt lietderīgāk.

Gan Salaspils 1.vidusskolas direktore Vera Kalniņa, gan Salaspils novada izpilddirektors Andrejs Jaunkalns uzsver - šai Pierīgas pilsētai papildu telpas ir ļoti svarīgas. Proti, saistībā ar lielāku dzimstību šajā gadā ir jāuzņem bērni piecās pirmajās klasēs, tomēr 1.vidusskolā telpu pietiek vien četrām klasēm.

Laikraksts ziņo, ka dome būvvaldei nav iesniegusi būvdarbu tehnisko projektu, un būvnieki gandrīz gadu nevar uzsākt būvniecību, lai gan saskaņā ar noslēgto būvniecības līgumu jau šā gada 1.septembrī jaunajam skolas korpusam bija jābūt nodotam ekspluatācijā un mācības jaunajā ēkā vajadzētu sākt 7. – 12.klašu audzēkņiem.

Salaspils novada domes 2014.gada oktobrī noslēgtais līgums ar būvniecības darbu iepirkuma uzvarētāju paredz būvdarbu veikšanu 43 nedēļu laikā. Tātad pārbūves darbi turpināsies vismaz desmit mēnešus, ja jaunajā tehniskajā projektā nebūs paredzēti kādi papilddarbi, kas nebija iepriekš paredzēti, un var cerēt, ka jauno ēku skolēni sāks izmantot, agrākais, 2016./2017.mācību gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)