Banner 980x90

Ekspluatācijā nodota notekūdeņu dūņu apstrādes infrastruktūra Ogresgala pagastā

Ogre24.lv
Ogre24.lv

SIA ''ĶILUPE'' ir saņēmusi Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu 3.5.1.2.3.apakšaktivitātē ''Dalītās atkritumu apsaimniekošanas sistēmas attīstība'', kuras ietvaros līdz 2015.gada 30.oktobrim pabeigti projekta ''Notekūdeņu dūņu apstrādes infrastruktūras izveide Ogres novadā'' būvdarbi, kas pieņemti ekspluatācijā Ogres būvvaldē 2015.gada 16.novembrī.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja Ogres novada pašvaldības pārstāvji, projekta kopējās izmaksas ir 975 778,56 eiro. Savukārt Kohēzijas fonda līdzfinansējums ir 50% no projekta attiecināmajām izmaksām.

Projekta realizācijas laikā izbūvēta nojume ar kompostējamā materiāla uzkrāšanas zonu, pildmateriāla uzglabāšanas, kompostējamās masas sagatavošanas laukums ar betona segumu un kompostēšanas laukums ar asfaltbetona iesegumu. Ražošanas procesa veikšanai iegādāta jauna tehnika – riteņu iekrāvējs Liebherr L542 un komposta apstrādes iekārta. Rezultātā izveidota notekūdeņu dūņu apstrādes infrastruktūra ar jaudu 3000 t/gadā kvalitatīva komposta sagatavošanai ar plašām pielietojuma iespējām labiekārtošanas darbos.

No Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas puses projekta realizāciju uzrauga Centrālā finanšu un līgumu aģentūra.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)