Banner 980x90

Gājēju tuneli starp Ogres un Jaunogres dzelzceļa stacijām būvēs personu apvienība "BMGS-Viadukts"

Rīga, 7.dec., LETA. VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) iepirkumā par gājēju tuneļa izbūvi Ogrē starp Ogres un Jaunogres dzelzceļa stacijām par uzvarētāju atzinis piegādātāju apvienību "BMGS-Viadukts", aģentūru LETA informēja LDz pārstāve Ella Pētermane.

LDz bija izsludinājis iepirkuma konkursu, kuram pieteikšanās noslēdzās 27.novembrī. Tajā tika saņemti divi pieteikumi, bet par uzvarētāju atzīts "BMGS-Viadukts", ar kuru LDz plāno slēgt līgumu par projekta īstenošanu.

Gājēju tunelis tiks izbūvēts zem dzelzceļa sliežu ceļiem Ogrē Skolas ielas un Mālkalnes prospekta savienošanai. Projektu paredzēts realizēt līdz 2020.gada beigām.

Kopējais valsts dotācijas apmērs šim projektam ir divi miljoni eiro.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka valsts 2018.gada budžetā tika ieplānoti līdzekļi divlīmeņu sliežu šķērsojuma izbūvei. Izvērtējot drošības aspektus un prioritātes, LDz pieņēma lēmumu šo finansējumu ieguldīt Ogres divlīmeņu šķērsojuma izbūvei. Viens no aspektiem ir, ka šis projekts jau bija aizsākts.

LDz ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitassabiedrības - AS "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, SIA "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums SIA "LDz infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums SIA "LDz ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums SIA "LDz apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums SIA "LDz loģistika".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)