Banner 980x90

Ikšķilē aicina mainīties ar sēklām

Februāra pēdējā dienā - 28.februārī - sākot no plkst.10, - Ikšķiles Brīvās skolas telpās interesenti aicināti uz sēklu maiņu. Kas ir sēklu maiņa? Tā bez maksas dod iespēju iegūt jaunas šķirnes izmēģināšanai, iegūt padomus retu šķirņu audzēšanā, kā arī palīdzēt uzturēt šķirņu un sugu daudzveidību un attīstīt vietējās šķirnes Latvijā.

Kā pilsētas informācijas portālam Ogre24.lv stāsta pasākuma organizatore Sandra Stabinge, sēklu maiņa ir jautrs un praktisks veids, kā ne tikai iepazīties un apmainīties pieredzē ar citiem zemkopjiem, dārzniekiem un sēklu entuziastiem, bet arī bagātināt savu uzturu ar plašāku šķirņu un sugu daudzveidību, paplašināt zemnieku un patērētāju izvēles iespējas un iegūt neatkarību no sēklu monopola.

Pēdējos gados sēklu apmaiņu tradīcija ir atdzīvināta visā Eiropā, lai saglabātu sēklu un šķirņu daudzveidību un norādītu uz trūkumiem Eiropas likumdošanā, kas ierobežo seno šķirņu pārdošanu un izmantošanas iespējas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)