Banner 980x90

Ikšķilē atklās jaunu bērnudārzu un vidusskolas piebūvi sākumskolai

Jelgava, 28.aug., LETA. Sākoties mācību gadam, Ikšķilē tiks atklāts jauns bērnudārzs un vidusskolas piebūve sākumskolai, aģentūru LETA informēja Ikšķiles novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Šulca.

1.septembrī plkst.10 Irbenāju ielā 2 notiks jaunuzceltās Ikšķiles novada pirmsskolas izglītības iestādes "Čiekuriņš" ar baseinu svinīgā atklāšana.

SIA "Skonto būve" izbūvējusi 3523 kvadrātmetru lielu pirmsskolas izglītības ēku, tāpat labiekārtota teritorija, kurā atrodas bērnu rotaļu un sporta laukumi, piebraucamais ceļš un autostāvvietas. Kopumā bērnudārzu "Čiekuriņš" varēs apmeklēt līdz 174 audzēkņiem. Plānots uzņemt bērnus no divu gadu vecuma, tajā skaitā arī bērnus ar īpašām vajadzībām, sniedzot iespēju apmeklēt peldēšanas nodarbības, sāls istabu, sportot un izmantot āra laukumus fiziskām aktivitātēm.

Savukārt 3.septembrī plkst.11 Skolas ielā 2 notiks svinīgais Ikšķiles vidusskolas piebūves atklāšanas un Zinību dienas pasākums. Darbus objektā veikusi SIA "Latvijas Energoceltnieks".

Jaunajā sākumskolas korpusā paredzēts izveidot 16 mācību telpas ar ietilpību 30 skolēniem katrā, mūzikas un dabas zinību kabinetu, skolotāju sagataves telpas, skolotāju istabu, kas apvienota ar konferenču zāli, tehniskās telpas un pagrabstāvā - plašas garderobes. Ikšķiles vidusskolas pārbūvei pašvaldība piesaistījusi Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļus 1 968 659 eiro apmērā.

Šulca atgādināja arī, ka Tīnūžu pamatskolu pārtapusi par sākumskolu.

"Pašvaldība līdz ar jaunās pirmsskolas izglītības iestādes atvēršanu un Tīnūžu sākumskolas izveidi būs pilnībā atrisinājusi aktuālo bērnudārzu rindu jautājumu novadā," apgalvoja pašvaldības pārstāve.

Jau vēstīts, ka Ikšķiles novada dome pieņēma lēmumu par Tīnūžu pamatskolas reorganizāciju. Rezultātā plānots stiprināt Ikšķiles vidusskolu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)