Banner 980x90

Ikšķilē lems par iedzīvotāju referenduma-aptaujas rīkošanu saistībā ar ieceri pašvaldību pievienot Ogres novadam

Rīga, 27.marts, LETA. Atsaucoties uz publiski izskanējušo informāciju saistībā ar plānoto administratīvi teritoriālo reformu, kuras rezultātā tiktu mainīta Ikšķiles novada administratīvā teritorija, to pievienojot Ogres novadam, Ikšķiles novada pašvaldība piektdien, 29.martā, sasauks domes ārkārtas sēdi, kurā tiks lemts par Ikšķiles novada iedzīvotāju referenduma-aptaujas organizēšanu jau tuvākajā laikā.

Kā aģentūra LETA noskaidroja Ikšķiles novadā, pašvaldība iecerējusi noskaidrot novadnieku viedokli, "cienot un atbalstot ikviena iedzīvotāja demokrātiskās tiesības izteikties". "Tautas paustā balss sniegs iespēju pašvaldībai pamatoti argumentēt novada vēlmes turpmākajā administratīvi teritoriālās reformas izstrādē," pauda pašvaldībā.

Pašvaldībā uzsvēra, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (A/Par!) prioritāte ir īstenot un pabeigt administratīvi teritoriālo reformu, apvienojot pašvaldības ilgtspējīgākās un ekonomiski spēcīgākās vienībās, kā rezultātā atsevišķus Pierīgas novadus sagaida būtiskas pārmaiņas. Ikšķiles novada pašvaldība uzskata, ka ir svarīgi apzināti un informēt visas procesā iesaistītās puses, ka Ikšķiles novads atbilst visiem līdz šim izvirzītajiem novada kritērijiem.

Pašvaldībā norādīja, ka Ikšķiles novads ir pašpietiekams, turklāt tas ir strauji augošs novads, jo iedzīvotāju skaita ziņā pretēji citu novadu negatīvajai tendencei, Ikšķiles novadā pēdējo piecu gadu laikā iedzīvotāju skaits ir pieaudzis.

Ikšķiles novada pašvaldība iestājas par novada arī turpmāku ilgtspējīgu nākotni, kā arī par novadu, kas īsteno iedzīvotāju intereses un vajadzības, esošajā teritorijā ar šā brīža noteiktajām robežām.

Kā ziņots, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija aizvadītajā otrdienā vienojās, ka steidzamības kārtā izskatīšanai pirmajā lasījumā parlamentā virzīs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādāto lēmumprojektu par administratīvi teritoriālās reformas turpināšanu. Plānots, ka parlaments par šo ieceri lems 21.martā.

Pūce iepriekš pauda, ka izstrādātais lēmuma projekts ir īss un paredzēts kā "starta šāviens reformai". Saskaņā ar lēmuma projektu, jaunās teritoriālās reformas mērķis ir turpināt 1998.gadā iesākto reformu un līdz 2021.gadam izveidot ekonomiski attīstīties spējīgas administratīvās teritorijas ar vietējām pašvaldībām, kas spēj nodrošināt tām likumos noteikto autonomo funkciju izpildi salīdzināmā kvalitātē un pieejamībā, sniedzot kvalitatīvus pakalpojumus iedzīvotājiem par samērīgām izmaksām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)