Banner 980x90

Ikšķiles iedzīvotāji novadu redz Pierīgā, nevis kopā ar Ogri

Rīga, 2.aug., LETA. Ikšķiles novada iedzīvotāji pašvaldību redz drīzāk kā Pierīgas, nevis Ogres pašvaldības daļu, atsaucoties uz vietējo izteikto priekšlikumu tautas sapulcē, aģentūru LETA informēja novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Dūša.

Sapulcē Ikšķiles novada iedzīvotāji kopā ar Ikšķiles novada pašvaldības vadību pārrunāja situāciju, kādā Ikšķiles novads atrodas saistībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādāto administratīvi reģionālo reformas modeli, kā arī diskutēja par turpmāko novada attīstību.

Vairāki klātesošie novada iedzīvotāji esot pauduši savu skatījumu, kurā saredz virzību uz Rīgu, ne Ogri. Šāda tuvināšanās galvaspilsētai neesot tikai mūsdienu modernās dzīves tendence, jo jau vēsturiski Ikšķile bijusi Pierīgas teritorija.

Tika izteikts arī ierosinājums aktīvi meklēt sabiedrotos un vienoties ar tiem novadiem, kuri ir pret VARAM izstrādāto reformas modeli, "lai kopīgi publiski paustu savu pretestību uzspiestajām un nepamatotajām pārmaiņām". Tāpat daļa piekritusi Latvijas Pašvaldību savienības redzējumam par divu līmeņu pašvaldības modeli.

"Diemžēl, tiekoties 18.jūlijā VARAM konsultācijās ar Ikšķiles, Ķeguma, Lielvārdes un Ogres novada domes deputātiem par Ogres novada apvienoto administratīvo teritoriju, ministrs atbildi nesniedza ne par aptaujas rezultātiem, ne uz iepriekš sagatavotajiem jautājumiem, vien uzsvēra, ka Ikšķiles novads nākotnē nevarēs saglabāt savu neatkarību. Tāpēc Ikšķiles novada pašvaldība organizē tautas sapulci, lai kopīgi lemtu par tālāko rīcību," skaidroja Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš (LZP).

Savukārt domes priekšsēdētāja vietnieks Česlavs Batņa (LZS) pauda, ka Ikšķiles novadam ir Pierīgas novadiem raksturīgie sociālekonomiskie rādītāji, "taču pašvaldības paustā vēlme dabiskajai un loģiskajai virzībai uz Rīgas pusi tiek klaji ignorēta un liegta". Viņš arī uzskata, ka "VARAM pauž nihilistisku attieksmi pret iedzīvotājiem, kopskaitā 3248 Ikšķiles novada pārstāvjiem, kuri gāja uz aptauju un ar savu balsi izteica stingru nostāju par Ikšķiles administratīvo neatkarību".

Jau ziņots, ka maijā notika Ikšķiles novada iedzīvotāju aptauja par viedokli jautājumā "Vai jūs esat par Ikšķiles novadu kā patstāvīgu Latvijas Republikas administratīvo teritoriju?". Aptaujā piedalījās 3299 Ikšķiles novadā deklarētie iedzīvotāji, tai skaitā 88 jaunieši no 15 līdz 18 gadu vecumam. Uz jautājumu ar "Par" atbildēja 3248 respondenti jeb 98,45%, ar "Pret"- 51 respondents jeb 1,55%.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)