Banner 980x90

Ikšķiles novada pašvaldības budžetu pieņem ar 7,64 miljonu eiro deficītu

Valmiera, 25.janv., LETA. Ikšķiles novada pašvaldības budžets būs ar 7,64 miljonu eiro lielu deficītu.

Deficītu plānots segt ar 2,27 miljonu eiro pārpalikumu no pērnā gada budžeta un 7,07 miljonu eiro kredītiem.

Šonedēļ pieņemtajā budžetā konsolidētie ieņēmumi sasniedz 13,91 miljonu eiro, savukārt konsolidētie izdevumi lēšami 21,55 miljonu eiro apmērā.

Vairāk nekā 7 miljonu eiro lielās kredītsaistības pašvaldība uzņemsies, lai īstenotu pirmsskolas izglītības iestādes būvniecību, rekonstruētu Lībiešu un Irbenāju ielas pie jaunā bērnudārza, pārbūvētu Ikšķiles vidusskolu, divu grants ceļu atjaunošanai, sporta skolas būvniecības tehniskā projekta izstrādei, Centra laukuma rekonstrukcijas 1.kārta, Tīnūžu pamatskolas pārbūvei, "Minku parka" 1.kārtas būvniecībai un pašvaldības SIA "Ikšķiles māja" palielināšanai, lai varētu īstenot projekta "Ikšķiles ūdenssaimniecības attīstība" 2.kārtu,

Ikšķiles novada pašvaldība šajā gadā saņems 1,31 miljonu eiro no Eiropas struktūrfondiem un valsts, lai īstenotu tādus projektus kā "Minku parka" 1.kārtas būvniecība, pārbūvētu ceļa posmu Dālderi-Kalnakumpēni, kā arī īstenotu tūrisma informācijas centra projektu. No šīs summas lauvas tiesu, tas ir, 1,22 miljonus eiro saņems Ikšķiles vidusskolas pārbūve. Skolas pārbūvei pašvaldība aizņemsies 292 092 eiro.

Tomēr pētījuma "Optimālā vispārējās izglītības iestāžu tīkla modeļa izveide Latvijā" autori Ikšķiles vidusskolu ieteikuši pārveidot par pamatskolu, norādot uz Rīgas un Ogres tuvumu un neliekot cerības uz pieaugošo iedzīvotāju skaitu.

Jau vēstīts, ka Tīnūžu pamatskola nākamajā mācību gadā durvis vērs sākumskolas statusā, par ko domes deputāti lēmuši, cerot stiprināt pašvaldības vienīgo vidusskolu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)