Banner 980x90

Ikšķiles novada svētkos notiks "Latvijas novadu siera diena 2019"

Rīga, 4.jūn., LETA No 7.jūnija līdz 9.jūnijam notiks Ikšķiles novada svētki "Labs pa sākums", kuru laikā notiks arī "Latvijas novadu siera diena 2019", aģentūru LETA informēja Ikšķiles novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Dūša.

Sadarbībā ar biedrību "Siera klubs" 8.jūnijā plkst.13 notiks "Siera plašu skaistumkonkurss". Tajā piedalīsies vairākas pienotavas un siera darītavas: AS "Jaunpils pienotava", AS "Talsu piensaimnieks", "Limbažu siers", "Smiltenes piens", "ELPA", "Kazdanga", PKS "Straupe", "SierŠtelle", "Ievas siers", AS "Rankas piens".

Katrs uzņēmums sniegs 5 kilogramus siera, pievienos krāšņus dekorējumus un veidos skaistus griezumus, lai sacenstos par titulu "Skaistākā plate". Meistardarbus veidos pieredzējušas pavāres, šefpavāres un konditores.

Ikšķiles novada svētki veidoti ar daudzveidīgu pasākumu programmu dažādām gaumēm un dažādiem vecumiem.

Svētkus atklās 7.jūnija vakarā Ikšķiles Sv.Meinarda baznīcā ar ekumēnisko dievkalpojumu un koncertu "Spēka dziedājumi", kur līdzās ērģelēm (Ilona Birģele) skanēs elektriskā ģitāra (Armands Alksnis).

Sestdiena, 8.jūnijs, iesāksies jau plkst.6 ar makšķerēšanas sacensībām "Ikšķiles loms 2019". Ikšķiles Ozoliņa skvērā līdzās pašvaldības ēkai būs gadatirgus, māksliniecisko kolektīvu koncerts, spēka vīru un sievu šovs "Ikšķiles stiprinieki".

Kā ierasts pašvaldības darbiniekus, mākslinieciskos kolektīvus, uzņēmējus, sportistus un citus entuziastus kopā vienos gājiens plkst.17, kura noslēgumā plkst.18 būs lielkoncerts Ikšķiles estrādē. Vairākas aktivitātes un vakara koncertballe ar grupām "bet bet", "Laika upe" un DJ Level Up notiks Ikšķiles pludmalē.

Svētku noslēgumā svētdien, 9.jūnijā sportiskas aktivitātes būs visiem velo cienītājiem - plkst.10 bērnu velo sacensības, bet no plkst.14 velo-foto orientēšanās "Apceļo kaimiņus" Ikšķiles posms.

Ikviens interesents aicināts nākt, braukt, baudīt un svinēt Ikšķiles novada svētkus!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)