Banner 980x90

Ikšķiles vidusskolas direktors sāks mācības direktoru klubā

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

5.novembrī ceturto sezonu uzsāk Iespējamās misijas un Swedbank sadarbības projekts Direktoru klubs, kurā šogad piedalīsies 37 Latvijas skolu direktori, lai pilnveidotu savas vadības prasmes un stiprinātu skolu kapacitāti nodrošināt labāku mācību vidi skolēniem.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja "Iespējamās misijas" Komunikācijas un partnerības vadītāja Indra Zomerovska, no Ikšķiles piedalīsies Ikšķiles vidusskolas direktors Česlavs Batņa. Direktoru klubs ir vieta sadarbībai un labās prakses pārņemšanai no uzņēmumu vides, un iespēja dalīties ar praksi kolēģu starpā. Divu gadu laikā, apmeklējot Direktoru klubu, skolu vadītāji plāno un īsteno kādu būtisku pārmaiņu iniciatīvu savā mācību iestādē, dalās pieredzē ar citiem skolu vadītājiem un mācās no citu organizāciju pieredzes.

Direktoru aizsākto pārmaiņu iniciatīvu starpā ir skolas kopīgo vērtību izstrāde un iedzīvināšana ikdienas darbā, pedagogu savstarpējās sadarbības veicināšana, pedagogu personīgās izaugsmes un novērtējuma sistēmu ieviešana un citas.

Dalībnieki atzīst, ka iesaiste Direktoru klubā ir nozīmīga, jo rosina skolu vadītāju savstarpēju sadarbību, rada iespēju atrast domubiedrus, gūt pārliecību par savu darbu un diskutēt par kopīgiem izaicinājumiem. Kā būtiskus ieguvumus direktori min arī iespēju saskatīt līdzības starp uzņēmumiem un skolu, kas ļauj uz ikdienas darbu raudzīties no citas perspektīvas, tādēļ Direktoru klubā iesaistās arī progresīvi uzņēmumi, kas atbalsta Iespējamo misiju - Swedbank, Lattelecom, Visma Enterprise, draugiem.lv, Exigen Services Latvia un citi.

Rīgas Juglas vidusskolas direktore Aija Melle uzsver: "Direktoru klubā es iegūstu ļoti labus atskaites punktus savam darbam, jo, mācoties, daloties savā pieredzē un iegūstot pieredzi, kas nāk nevis no skolas, bet no pavisam citas vides, es daudz izmēģinu savā skolā, pārņemu interesantas idejas. Man patīk darbs direktoru pieredzes apmaiņas grupās, kur esam tādā vidē, kurā var brīvi runāt, jo mēs tiekamies ar saviem amata brāļiem. Direktoru klubā un pieredzes grupās man ir tāda drošības sajūta, kādu es negūstu faktiski nekur citur."

Kopš Direktoru kluba izveides 2011.gadā jau 70 Latvijas skolu direktori ir kļuvuši par aktīviem dalībniekiem, pilnveidojot vadības kompetences un īstenojot būtiskas iniciatīvas savās skolās.

Iespējamā misija ir 2008.gadā izveidota izglītības programma, kas pastāv, lai nostiprinātu izglītību kā vērtību Latvijā. Tās dibinātāji - Swedbank, Lattelecom, Ideju partneru fonds - un atbalstītāji uzskata, ka kvalitatīvas izglītības pamats ir labs skolotājs, tāpēc tā ik gadu piesaista darbam skolā labākos augstskolu absolventus un palīdz viņiem kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem un nākotnes līderiem. Programmas mērķis ir nodrošināt, lai katrs bērns Latvijā saņem kvalitatīvu izglītību, kas attīsta viņa spējas, kā arī motivāciju un prasmes mācīties mūža garumā, jo Latvijas sekmīgas attīstības pamats ir gudri, radoši un prasmīgi cilvēki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)