Banner 980x90

Inčukalna novada domes sastāvs būtiski nemainīsies; visvairāk izkritušo no "Saskaņas"

Rīga, 5.jūn., LETA. Inčukalna novada domē pēc pašvaldību vēlēšanām vietas saglabās 9 no 15 deputātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas dati.

Pārvēlēti netika seši deputāti, tostarp sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" pārstāvji Igors Purmalis, Ņikita Kozlovs, Sergejs Gorčinskis, Armands Cīrulnieks no partijas "Reģionu alianse", Andrs Briņķis no "Latvijas Zemnieku savienības", kā arī Jekaterina Šaroka, kura šogad domes vēlēšanās nekandidēja.

Visvairāk no jauna ievēlētu deputātu ir no "Latvijas Zemnieku savienības", proti, domē darbu sāks trīs šādi deputāti - Jana Bunkus, Sandis Kalniņš un Līga Neimane. Tāpat domē ievēlēti tādi jauni "Saskaņas" deputāti kā Ivans Gavrilovs un Pāvels Kondrahins, kā arī Vidzemes partijas pārstāve Sandra Rozīte.

Kā aģentūrai LETA teica pašreizējais mērs Aivars Nalivaiko, kura pārstāvētā "Latvijas Zemnieku savienība" uzvaru izcīnīja ar četrām vietām domē, pagaidām vēl nav skaidrs, kas veidos domes koalīciju, taču partija ir "vērsta uz stabilitāti", tāpēc veidos koalīciju tā, lai varētu turpināt iesāktos darbus.

Vienlaikus Nalivaiko norādīja, ka neizslēdz sadarbību ar nevienu no politiskajiem spēkiem un partija ir "atvērta sarunām". Koalīcijas sastāvs varētu būt zināms nedēļas laikā, piebilda pašreizējais Inčukalna novada domes mērs.

Inčukalna novada domē iekļuva visi seši kandidējušie politiskie spēki, tostarp četras vietas ieguva "Latvijas Zemnieku savienība", pa trim vietām "Saskaņa", Vidzemes partija un "Vienotība", savukārt pa vienai vietai ieguva "Reģionu alianse" un Kristīgi demokrātiskā savienība.

Jau ziņots, ka Inčukalna novadā vēlētāji vislielāko atbalstu izrādījuši "Latvijas Zemnieku savienībai", kurai vissīvāko konkurenci radīja "Saskaņa".

Ar 26,73% vēlētāju atbilstu uzvaru izcīnījusi "Latvijas Zemnieku savienība", kurai seko "Saskaņa" ar 20,99% balsīm, tuvu atrodas arī "Vienotība", kurai uzticību izteikuši 18,53% vēlētāji, gandrīz tikpat - 18,45% ir atbalstījuši "Vidzemes partiju", turpretim "Reģionu alianse" ir saņēmusi 8,35% vēlētāju atbalstu un "Kristīgi demokrātiskā savienība" atrodas pēdējā vietā ar 6,26% vēlētāju atbalstu.

Inčukalnā novadā balstiesības ir 5207 cilvēkiem, no kuriem nobalsojuši 2660 jeb 51,09%, kas ir par 7% augstāka aktivitāte, kā iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)