Banner 980x90

Kādos gadījumos bīdāmie vārti būs piemēroti jūsu īpašumam

Īpašuma norobežošanai ar žogu un vārtiem ir gan estētiski, gan drošības apsvērumi. Tādā veidā iezīmējam sava īpašuma robežas un neļaujam nepiederošiem iekļūt teritorijā. Tas, kādus vārtus uzstādīt savam īpašumam, ir katra saimnieka ziņā, bet parasti tas ir praktiskos apsvērumos balstīts lēmums.

Visbiežāk izvēle ir starp bīdāmajiem un veramajiem vārtiem. Šoreiz esam apkopojuši tos gadījumus, kad īpašumam piemērotāki būs tieši bīdāmie vārti, kas aprīkoti ar automātiku. Lasiet tālāk un uzziniet!

Ja pagalms ir neliels
Bīdāmie vārti ir praktiska izvēle nelieliem pagalmiem, kur katrs kvadrātmetrs ir vērtīgs un jāizmanto racionāli. Tur nevar atļauties tādu greznību kā vārtu vēršanās zonu, kurai vienmēr jābūt brīvai. Neliels pagalms ir jāiekārto pārdomāti, jāizdomā, kā katru vietu izmantot lietderīgi, tāpēc bīdāmie vārti ir tikai loģiska izvēle, jo tie veras paralēli žogam un neaizņem papildu vietu pagalma teritorijā. 

Ja ir plata vārtu zona
Arī gadījumos, kad iebraucamais ceļš ir plats, labāk skatīties veramo vārtu virzienā, jo šos vārtus daudz vieglāk var pielāgot jebkura platuma iebrauktuvei. Pat tad, kad vārti ir apjomīgi, tie nezaudē savu ģeometriju un izturību, kā tas mēdz notikt ar veramajiem vārtiem, ja tie ir pārāk plati.

Ja negribat ziemā tīrīt sniegu pie vārtiem
Veramajiem vārtiem ziemā sniegs nav šķērslis. Jums nevajadzēs ik rītu tīrīt visu plato vārtu vēršanās zonu, lai atvērtu vārtus, jo tie vērsies paralēli žogam, kā arī to mehānismam sniegs nebūs traucēklis. Tas var šķist tikai tāds sīkums, bet, ņemot vērā, ka pie mums sniegotā sezona ir samērā gara, tā būs jūtamā ērtība un ieguvums.

Ja nav pietiekami daudz vietas, kur vārtiem vērties
Gadījumos, kad īpašums atrodas ļoti tuvu brauktuvei un ietvei, kad nav iespējams iegūt drošu un pietiekamu vārtu vēršanās zonu ne uz iekšpusi, ne ārpusi, tad veramie vārti būs labākais situācijas risinājums, ja vien ir piemērota vārtu bīdīšanās zona uz vienu vai otru pusi paralēli žogam.

Ja gribat lielāku drošību saviem bērniem
Vai zināt, cik bieži veramie vārti mēdz traumēt gan automašīnu, kas novietota pārāk tuvu vārtiem, gan bērnus, kas nav bijuši gana uzmanīgi vārtu tuvumā? Jā, tas notiek samērā bieži. Veramajiem vārtiem ir lielāka iespēja radīt bojājumus un traumas, ja salīdzina ar bīdāmajiem, kuriem parasti ir arī drošības sensori, kas apstādina tos, ja konstatē šķērsli. 

Ja gribat vairāk vietas priekš automašīnas
Vairums auto īpašnieku savus spēkratus tur mājas pagalmā. Ja ir nevis viena, bet gan divas automašīnas, tad tās patiešām var aizņemt daudz vietas. Te bīdāmie vārti būs ļoti noderīgi, jo pie tiem automašīna var atrasties pat 20 centimetru tuvumā. Tas netraucēs vārtiem atvērties un nebūs bojājumu riska. Pagalmā automašīnas varēs novietot daudz ērtāk. It īpaši, ja teritorija nav pārāk liela un jāizplāno, kā tajā var ietilpt divi auto.

Bīdāmie vārti ar automātiku ir estētisks, izturīgs un drošs risinājums īpašuma norobežošanai. Ieguldījumi atmaksāsies, jo vārti un automātika uzticami kalpos daudzus gadus, būs uzlabots īpašuma izskats un tirgus vērtība.

Tāpat, domājot par drošības aspektiem, kas mūsdienās ir ļoti aktuāli, bīdāmie vārti ar automātiku sniegs paaugstinātu drošības līmeni, jo būs vadāmi tikai piederošām personām ar izvēlēto vadības mehānismu. Iespējams izmantot pulti, kodu vai citu veidu, kas ir piemērotājs jūsu dzīvesveidam un vajadzībām. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)