Banner 980x90

Kur ķert pavasari – bezmaksas piknika vietas Rīgā un tās apkārtnē

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Lai arī cik daudz nebūtu pieejamas izklaides iespējas Rīgā, brīdī, kad nokūst sniegs un saule sāk sildīt vairāk, ikvienam gribas izrauties no ikdienas rutīnas un kopā ar saviem mīļajiem doties tuvāk dabai. Plānojot savu brīvdienu maršrutu ir noderīgi zināt, kur atrodamas bezmaksas piknika vietas Rīgā un tās tuvākajā apkaimē.

Kā izvēlēties piknika vietu?
Galvenais, izvēloties piknika vietu, ir tā, lai tā būtu ērta gan Tev, gan Tavai ģimenei. Tas nozīmē, ka jāapsver šādi faktori:
• vai tajā ir ērti nokļūt – it sevišķi, ja dosies ārpus pilsētas džungļiem ar sabiedrisko transportu;
• vai ap šo vietu ir arī pieejamas kādas izklaides vai apskates vietas, lai pusdienas dabā nebūtu vienīgais izbrauciena mērķis;
• kā konkrēta piknika vieta ir aprīkota – vai tur ir galdiņi, krēsli, atkritumu tvertnes, labierīcības.

Īpaši svarīgi ir apdomāt visus apstākļus tad, ja piknikā dosies kopā ar mazu bērnu, kam var būt gan savas vajadzīgas, gan vienkārši kļūt garlaicīgi, ja viņam netiks nodrošinātas pietiekami daudz izklaižu.

Atpūta pie dabas pilsētas ietvaros
Ja vēlies izmantot Rīgas sabiedrisko transportu un ātri nokļūt tuvāk dabai, Tev ir vairākas iespējas. Pirmkārt, apmeklēt kādu no pilsētas labiekārtotajām pikniku vietām:
• Lucavsalā, kur var baudīt Daugavas tuvumu;
• pie Deglava ielas kalna, kur var cept gaļu uz pilsētas mangāliem, turklāt blakus atrodas arī spēļu laukums bērniem;
• Mežaparkā, kur pikniku iespējams apvienot ar dažādām aktīvās izklaides iespējām gan pieaugušajiem, gan bērniem, piemēram, pieejams peintbola parks.

Foto: Pixabay.comFoto: Pixabay.com


Apskati Rīgas nostūru dārgumus
Ja labiekārtots galdiņš nav Tava prioritāte, tad ņem piknika grozu, savu sedziņu un dodies izbaudīt kādu no Rīgas skaistajiem nostūriem, piemēram:
• Magaļsalas molu – pirmo pilsētas daļa, ko šķērso visi jūras kuģi, ienākot Daugavā;
• augstāko dabisko pauguru pilsētā – Dzegužkalnu, no kā paveras burvīgs skats uz apkārtni;
• Daugavgrīvas cietoksni un molu Bolderājas pusē – novērtē šos monomentālos objektus un pēc tam atpūties pie jūras. 

Plašas iespējas Rīgas apkārtnē
Ja Tev nav nekas pret pārvietošanos ar vilcienu, tad iespējams doties atpūtā uz Rīgas tuvākās apkārtnes atpūtas vietām, piemēram:
• Lilastes vai Jūrmalas virzienā, kur var atpūsties pie jūras;
• Salaspili, kur bezmaksas piknika vietas atrodamas pludmalē pie Daugavas;
• Ogres Zilo kalnu dabas parku.

Pikniks, apvienots ar peintbolu vai lāzertagu
Ja vēlies apvienot pikniku svaigā gaisā ar kādu sportisku aktivitāti, laba izvēle būs tāda peintbola parka apmeklēšana, kas papildus saviem tiešajiem pakalpojumiem piedāvā arī bezmaksas galdiņus un nojumes piknikam. Tādi ir teiksim GUNSnLASERS peintbola laukumi Andrejsalā, Mežaparkā un Zaķusalā, kas piedāvā labiekārtotas piknika vietas, kurās iespējams atvilkt elpu, ieturēties un apspriesties spēļu paužu laikā vai pēc spēles. Te visas piknika vietas tiek piedāvātas bez maksas, vienīgais lielākām draugu kompānijām vai ģimenēm ieteicams piknika vietas rezervēt iepriekš, kas gan tādā gadījumā būs maksas pakalpojums.

Foto: GUNSnLASERS.lvFoto: GUNSnLASERS.lv
Bērniem no 4 gadu vecums  lāzertags
Ja Tavā ģimenē ir mazi bērni, nebaidies arī viņus iesaistīt peintbolu parku aktivitātēs. GUNSnLASERS piedāvā arī tādu bērniem drošu spēles veidu kā lāzertags jeb peintoblam līdzīga spēle, tikai šaušana tajā notiek ar lāzera stariem. Šī spēle būs draudzīga bērniem, tāpēc, ka:
• sašautajiem spēlētājiem nepaliek zilumi un trāpījums nav sāpīgs;
• pašam nav jāpiefiksē savi trāpījumi – to izdara ierocis;
• nav jāmaksā par lodēm un spēlētāji var šaut, cik reizes vien vēlas.

Līdz ar to lāzertagu spēlēt ir viegli un aizraujoši, turklāt tā ir aktīva nodarbe svaigā gaisā – ko vēl vairāk var vēlēties bērnu izklaidei. Vecāki var vai nu spēlēt ar bērniem, vai arī baudīt pikniku turpat blakus laukumam, kamēr jaunākā paaudze aktīvi skaida pa peitnbola laukumu.

Sākot no 10 gadiem būs piemērots peintbols
Tad, kad bērni ir sasnieguši 10 gadu vecumu, tiem tiek atļauts spēlēt arī peintbolu – tiesa, ieteicams izmantot iespēju bērnu ieročus noregulēt tā, lai to trāpījumi nebūtu tik sāpīgi, kā pieaugušo spēlēs. Vislabāk būtu spēlēt ar sava vecuma pretiniekiem, piemēram, dzimšanas dienas ballītē, nevis miksētā grupā kopā ar pieaugušajiem. Atšķirībā no lāzertaga peintbols bērnam liks:
• domāt stratēģiskāk, jo pēc spēlētāja "nošaušanas" tam jāpamet laukums, līdz ar to jābūt daudz piesardzīgākam;
• sekot līdzi izšauto ložu skaitam un neveikt nepārdomātus šāvienus.

Ņemot vērā, ka peintbols ir stratēģiska spēle, tās gaitu uzraudzīs pieredzējuši instruktori, tāpēc vecāki varēs par savām atvasēm neuztraukties – tā vietā laiku pavadot labiekārtotajās piknika vietās. 

Peintbols Rīgā ir pieejams dažādās vietās, bet tikai GUNSnLASERS piedāvā spēles aizvadīt tik dabai un ūdenim tuvās atpūtas vietās, kā Mežaparks, Lucavsala un Andrejsala. Uzzini vairāk par peintbola parkiem un tajos pieejamajām atpūtas iespējām uzņēmuma GUNSnLASERS mājaslapā!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)