Banner 980x90

Līdz augusta vidum plāno pabeigt Ogres aizsargdambja atjaunošanu

Rīga, 2.jūl., LETA. Līdz augusta vidum plāno pabeigt Rīgas hidroelektrostacijas (HES) ūdenskrātuves Ogres aizsargdambja atjaunošanu, informē pašvaldība.

Aizsargdambja atjaunošana tika sākta pagājušā gada augustā. Zemkopības ministrijas (ZM) Meliorācijas departaments pašvaldību informējis, ka aizsargdambja atjaunošanas darbi norit pēc plāna. Tiesa gan, remontdarbi iekavējās pagājušajā gadā - slikto laika apstākļu dēļ rudenī būvdarbus nācās pārtraukt.

Šobrīd turpinās aizsargplākšņu stiprināšanas darbi, tiek demontēts vecais asfalta segums, kas tiek nogādāts pārstrādei rūpnīcā.

Renovācijas darbu ietvaros paredzēta slapjās nogāzes nostiprinājuma renovācija, deformāciju šuvju renovācija, saliekamo dzelzsbetona bloku demontāža un jaunu bloku uzstādīšana, asfaltbetona seguma gājēju celiņa rekonstrukcija, jauna brauktuves apgaismojuma izbūve.

Lai nodrošinātu labāku vides pieejamību gājēju ietves gar autoceļu A6 savienošanai ar dambja virsas nostiprinājumu, uz aizsargdambja paredzēta ratiņu nobrauktuve. Tiks padomāts arī par labiekārtojuma elementiem - atpūtas vietām, kas aprīkotas ar soliņu, atkritumu urnu un velonovietni.

Tāpat tiks veikti apzaļumošanas darbi. Rezultātā tiks atjaunots aizsargdambis Ogres pilsētā 2,47 km garumā.

Atjaunošanas darbi tiek veikti, lai paaugstinātu Rīgas HES ūdenskrātuves aizsardzības būvju aizsardzības spējas un mazinātu plūdu draudu riskus turpmāko 20 gadu periodā.

Kā ziņots, 2016.gadā Ogres novada pašvaldība vienojās ar valsts SIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi", kas apsaimnieko Ogres aizsargdambja hidrotehnisko būvju kompleksu kā valsts nozīmes hidrotehniskās būves, par Rīgas HES ūdenskrātuves aizsargdambja uz Ogres salas atjaunošanu un apsaimniekošanu.

Projekta kopējās izmaksas ir 3, 3 miljoni eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)