Banner 980x90

Lielvārdē notiks Agra Liepiņa grāmatas "Mūsu dievi" atvēršanas svētki

Valmiera, 5.sept., LETA. 9.septembrī plkst.15 Lielvārdes kultūras namā notiks Agra Liepiņa grāmatas "Mūsu dievi" atvēršanas svētki, kuru laikā ar koncertu uzstāsies Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas jauktais koris "Aura", aģentūru LETA informēja izdevniecības "Latvijas Mediji" pārstāve Dace Zitmane.

Pasākumā būs apskatāmas arī grāmatas autora oriģinālilustrācijas.

Senajos laikos ļaudis iztēlojās, ka dievi ir līdzīgi cilvēkiem, tikai nedaudz noslēpumaini, ar pārdabiskām spējām un apveltīti ar īpašu spēku. Mākslinieks Liepiņš, iedvesmojoties no tautasdziesmām, teikām, pasakām un nostāstiem, radījis bērniem grāmatu, kas ļaus apjaust, kāds tad īsti ir Dieva sidraba mētelītis, dievu pušķotās un zvaigžņu cepures, Saules spožumiņš un mirdzumiņš, stāstīja Zitmane. Ilustrācijas papildinātas arī ar dievību aprakstiem, viņu galvenajiem uzdevumiem un nozīmi cilvēka mūžā, apkopoti dievību simboli un raksturīgākās zīmes, kā arī bērniem saprotamā valodā izstāstīts gadalaiku un gadskārtu ritms.

Grāmatu izdevniecība "Latvijas Mediji" darbu sāka 1998.gadā ar latviešu rakstnieka Vladimira Kaijaka romānu "Enijas bize". Oriģinālliteratūra allaž ir bijusi izdevniecības galvenais stūrakmens un veiksmes stāsts. Vairāki romāni saņēmuši "Lielo lasītāju balvu". Šodien izdevniecība "Latvijas Mediji" piedāvā oriģinālo un tulkoto literatūru, vēsturi un dokumentālo literatūru, praktiskās grāmatas, gadagrāmatas, kalendārus, bērnu grāmatas. Katru gadu izdevniecība lasītāju rokās nodod vairāk nekā 100 dažādu nosaukumu darbus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)