Banner 980x90

Lielvārdes pamatskolas direktors: Neredzu streikam jēgu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Lielvārdes pamatskola 27.novembrī streikā nepiedalās. Kā atzīst skolas direktors Andis Pētersons, viņš streikam neredzot jēgu.

Pētersons neizprot, kāpēc un pret vai par ko pārējie kolēģi novadā protestēs.

"Vecais modelis neesot labs, taču jaunais ir vēl sliktāks. Neviens no tiem nav vērsts uz kvalitātes uzlabošanu. Novedīs tikai pie tā, ka daļai pedagogu nāksies darbu pamest, jo likmju skaits saruks," uzskata direktors.

Viņaprāt, arī Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) uzstādījumi nešķiet pārliecinoši, nerodas arī pārliecība, ka jebko panāks ar šādām darbības formām. Šī ticība jau sen esot zudusi, tāpēc 2002.gadā skolas pedagogi no LIZDA esot izstājušies. Direktors arī norāda, ka vajadzētu taču būt kādam uzkrājumam (bet tāda neesot), lai nokompensētu streikotājiem zaudēto dienu, nevis gaidīt atbalstu no pašvaldībām.

Savukārt LIZDA organizētajā brīdinājuma streikā piedalās Edgara Kauliņa Lielvārdes vidusskola, vispārējā pirmsskolas izglītības iestāde "Pūt vējiņi", vispārējā pirmsskolas izglītības iestāde "Zvaniņš" un Jumpravas vidusskola.

No izglītības iestādēm, kas streikā piedalās, tikai vispārējā pirmsskolas izglītības iestādē "Zvaniņš" ieradušies trīs tās audzēkņi, kas tiek pabaroti un pieskatīti. Pārējās iestādēs nav ieradies neviens bērns.

Jau vēstīts, ka šodien notiek izglītības darbinieku streiks. Streikā piedalās gan vispārizglītojošās skolas, gan pirmsskolas izglītības iestādes, gan sporta skolas, gan internātskolas, gan arī augstskolas un zinātnes iestādes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)