Banner 980x90

LZS Lielvārdes vadītājas amatam virzīs uzņēmēju Ločmeli

Valmiera, 7.jūn., LETA. "Latvijas Zemnieku savienība" (LZS) Lielvārdes novadā šobrīd risina sarunas ar visiem ievēlētajiem deputātiem un novada vadītāja amatam plāno virzīt uzņēmēju Santu Ločmeli, aģentūrai LETA pavēstīja LZS pārstāvis Edgars Gribusts, kurš pēc vēlēšanu rezultātu apkopošanas ierindojas pirmajā vietā starp sava saraksta kandidātiem.

Gribusts paskaidroja, ka novada vadītāja amatam virzīt Ločmeli bijis jau sākotnējais plāns, un tieši tādēļ viņa startējusi ar pirmo numuru. Pēc Gribusta domām, Ločmeles atbilstību amatam apliecina tas, ka viņa saņēmusi visvairāk plusiņu no visiem saraksta kandidātiem - 300. Šeit jāatzīmē, ka Ločmele arī nopelnījusi vienu no lielākajiem mīnusu skaitiem - 152 - kas pēc rezultātu apkopšanas ierindo viņu 4.vietā.

Gribusts arī pavēstīja, ka LZS par iespējamo sadarbību runā nevis ar partijām, bet ar konkrētām personām.

Tikmēr Lielvārdes novada domes pašreizējais priekšsēdētājs Imants Balodis (V) savas iespējas saglabāt amatu aģentūrai LETA komentēja ar vārdiem "visādi var būt, politikā jābūt gatavam uz visu".

Lai gan vēlēšanās novadā uzvarējusi LZS, tas nenozīmē, ka tieši viņi varētu pārņemt novada vadību, teica Balodis un uzsvēra savu pieredzi pašvaldības darbā, kas ir "nenovērtējama".

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) dati ļauj spriest, ka vietas domē saglabājuši seši no līdzšinējiem 15 deputātiem.

Jau ziņots, ka Lielvārdes novadā uzvarējusi LZS, kas ieguvusi 29,36% balsu un piecus mandātus.

Otrajā vietā ir "Vienotība", par kuru balsojuši 19,99% vēlētāju un kura ieguva trīs deputātu vietas, tāpat kā iepriekšējo pašvaldību vēlēšanu uzvarētāji "Reģionu alianse", kuri savāca 18,06% balsu.

Tikmēr "Vidzemes partija" saņēmusi 11,02% atbalstu un divus mandātus, bet nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai/LNNK" ieguvusi 9,67% balsu, nodrošinot sev vienu vietu domē. Kā pēdējā domē iekļuva "Kristīgi demokrātiskā savienība", par kuru nobalsoja 7,52% vēlētāju.

5% barjeru nepārvarēja "Latvijas Zaļā partija", iegūstot 3,47% balsu.

2013.gada pašvaldību vēlēšanās "Reģionu alianse" ieguva 44,72%, "Vienotība" 41,9%, bet "Vidzemes partija" 12% balsu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)