Banner 980x90

Maizes saime "Druva" svin 70 gadu jubileju

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Viena no Latvijā senākajām maizes saimēm "Druva" ar dziesmu un deju zibakciju vilcienos ieskandina savu 70.jubileju. Svinības ar latviskām dziesmām, tautas dejām un rotaļām "Druva" turpinās arī Ogres un Rīgas pilsētu svētkos, pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja "Fazer Bakery Baltic" komunikācijas direktore Baiba Gulbe.

"Mūsu "Druva" maizes saime ir viena no vecākajām un labāk zināmākajām maizes saimēm Latvijā un tās pirmsākumi meklējami pagājušā gadsimta vidū - 1946.gadā. Kopš tā laika ļoti daudz kas ir mainījies, arī "Druva" maizes saimei ir pievienojušās jaunas maizes un tā ir ieguvusi mūsdienīgāku vizuālo tēlu," stāsta Baiba Gulbe, "Fazer Bakery Baltic" komunikācijas direktore.

"Vienlaikus, esam saglabājuši "Druva" maizes pamatvērtības – tā ir tradicionāla, vienkārša un garšīga maize lielām un mazām ģimenēm. Latvisko tradīciju godāšana, īpašu uzsvaru liekot un tautas dziesmām un dejam, ir "Druva" 70 gadu jubilejas vadmotīvs. Jubilejas svinēšanu esam sākuši ar dziesmām un dejām tradicionālajā transporta līdzeklī – vilcienā, un turpināsim Ogres un Rīgas pilsētas svētkos, " stāsta Gulbe.

"Druva" maizes saimes jubilejas svinības turpināsies Ogres pilsētas svētkos - 4.augustā Ogres Dubkalnu pludmalē atklājot Ogres novadam dāvinātos Fazer futbola vārtus, bet 6.augustā dziedot un vienojoties dejās, un gatavojot 150 metru garu sviestmaizi. Tā būs līdz šim garākā Ogrē tapusī sviestmaize. Savukārt, 13.augustā Rīgā "Druva" piedalīsies Maizes svētkos Vērmanes dārzā un dosies latviskā dziesmu un deju gājienā pa Vecrīgu, un kulminācija būs trīs koru sadziedāšanās Doma laukumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)