Banner 980x90

Mālkalnes prospekta rekonstrukcijas darbu veikšanas laiks vēl neskaidrs

Ogres novada pašvaldības autoceļu uzraudzības komisijas sēdē otrdien, 26.maijā, Ogres novada pašvaldības izpilddirektora pirmais vietnieks Pēteris Špakovskis informēja par Mālkalnes prospekta rekonstrukcijas projekta gaitu, pilsētas informācijas portāls Ogre24.lv uzzināja pašvaldībā.

Špakovskis informēja, ka Mālkalnes prospekta pārbūves tehniskais projekts ir izstrādāts, tomēr aizkavēšanos radījuši iepriekš neparedzēti apstākļi. "Darbiem jau vajadzētu būt uzsāktiem, bet bieži vien ir tā, ka visus apstākļus mēs nevaram paredzēt. Ar kavēšanos esam saņēmuši tehniskos noteikumus no komunikāciju turētājiem, kas paredz kabeļu pārcelšanu. Tas pašvaldībai izmaksā ap EUR 120 000. Šādi līdzekļi pašvaldības budžetā netika plānoti. Turklāt šiem darbiem nepieciešams atsevišķs projekts, jāizsludina konkurss. Tam ir vajadzīgs laiks. Labākajā gadījumā darbus varētu uzsākt pēc četriem mēnešiem," skaidroja Špakovskis.

Pašvaldības izpilddirektors Pēteris Dimants norāda, ka pašvaldības vadība šobrīd domā par to, vai darbus atlikt uz nākamā gada pavasari, vai uzsākt šogad.

Pēc pašvaldības pasūtījuma projektu izstrādāja SIA "A Vide". Tas paredz veikt visu inženierkomunikāciju nomaiņu Mālkalnes prospekta garumā, gājēju celiņa un veloceliņa izbūvi vienā ielas pusē, kā arī ielas apgaismojuma un lietus ūdens kanalizācijas pārbūvi. Projekta ietvaros plānots sakārtot sabiedriskā transporta pieturvietas, paplašināt autostāvvietas pie Mālkalnes pr. 3, pārbūvēt galvenos krustojumus ar Lapu ielu un Ausekļa prospektu, apzaļumot un labiekārtot pieguļošās teritorijas. Projekta darbu veikšana sadalīta divas kārtās – 1. kārtā darbus paredzēts veikt no satiksmes apļa līdz Lapu ielai, 2. kārtā – no Lapu ielas līdz Upes prospektam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)