Banner 980x90

Mazozolos 102.jubilejā sumina jubilāru Pēteri Vesmani

Publicitātes foto
Publicitātes foto
12.augustā savu 102.dzimšanas dienu svinēja mazozolietis Pēteris Vesmanis. Mazozolu "Pilskalnos" viņu apciemoja un sveica arī Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Ilga Vecziediņa un Mazozolu pagasta sociālā darbiniece Aira Ločmele, vēsta portāls Ogre.lv.

Domes priekšsēdētāja vietniece sociālo lietu jautājumos Ilga Vecziediņa Ogres novada pašvaldības vadības vārdā sveica jubilāru un vēlēja veselību un izturību arī turpmāk. Savukārt sociālā darbiniece Aira Ločmele nodeva sveicienus jubilāram no Mazozolu pagasta pārvaldes vadības, vēlot daudz baltu dieniņu.

"Pilskalnu" mājās Pēteris dzīvo kopš 1999.gada, taču viņa dzimtā puse ir Valkas apriņķa Lejasciems. Ziemas Pēteris pavada Siguldā. Darba mūža lielāko daļu strādājis Saulkrastu Ceļu daļas lauku brigādē. Izaudzinājis dvīņus – meitu un dēlu, kuriem šobrīd jau ir teju 70 gadi.

Vēl pirms diviem gadiem, svinot 100 gadu jubileju, Pēteris lustīgi dziedāja, diemžēl šobrīd viņa spēki jau ir izsīkuši un dziesma vairs neskan.

Pētera ikdienu jau daudzus gadus atvieglo aprūpētājas Leontīnes Jēriņas rūpe. Nopietnas slimības Vesmaņa kungu gan nav piemeklējušas, un arī šobrīd viņš esot savārdzis vien lielā vecuma, ne saslimšanu iespaidā. Vesmaņa ilgā mūža noslēgums – vienkāršas, piemājas dārzā audzētas pārtikas ēšana un kustības. Pīpēšanu un pārmērīgu dzeršanu Vesmaņa kungs uzskata par dārgām izpriecām, no kurām nav nekāda labuma.

Pētera Vesmaņa 102.jubilejā bija sarūpēts arī skaists kliņģeris trīs ciparu formā – 102.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)