Banner 980x90

Motocentrā "Zelta zirgs" atklās 2013.gada motokrosa sezonu

Svētdien, 21.aprīlī, ar Starptautisko sacensību seriāla motokrosā "Baltijas jūras Izaicinājuma Kauss" Latvijas posmu motocentrā "Zelta Zirgs" Ķegumā tiks atklāta 2013.gada motokrosa sezona Latvijā, pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja Latvijas Motosporta federācijas sabiedrisko attiecību speciālists Kaspars Kuļikovs.

Iepriekš tika plānots, ka sacensības Ķegumā notiks 13.aprīlī, taču Force Majeure apstākļu dēļ tās tika pārceltas uz 21.aprīli. Ieilgusī ziema radīja problēmas mototrases sagatavošanai sacensībām, taču organizators Baltijas Kausa Fonds (BKF) ar tām spēja tikt galā.

"BKF komanda, spītējot ziemai, lai sagatavotu mototrasi sacensībām, no tās novāca sniegu un ledu, pēc tam uzvedot ~ 3000 m3 sausas smilts grunti. Darbi tika pabeigti līdz piektdienas vakaram, un kaut arī trases publiskajā zonā bija slapjš, trases braucamā daļa sportistiem bija reāli izmantojama," pastāstīja Kuļikovs.

Diemžēl, naktī no piektdienas uz sestdienu ~ 22.00 sāka līt lietus, turpinoties līdz sestdienas rītam, kā dēļ grunts stāvokļa dēļ sacensību rīkošana vairs nebija iespējama ne 13.aprīlī, ne 14.aprīlī.

"Šobrīd mototrasē "Zelta Zirgs" un tās publiskajās zonās tiek turpināts darbs, lai motocentrs 21.aprīlī būtu gatavs uzņemt gan Starptautiskā motokrosa "Baltijas jūras Izaicinājuma Kauss" sacensību dalībniekus, gan arī skatītājus atbilstoši sagatavotā vidē. Pieņemot lēmumu par datumu, uz kuru pārcelt sacensības, BKF sākotnēji orientējās uz 20.aprīli, jo tobrīd no Igaunijas posma organizatora tika saņemta informācija, ka ieilgušās ziemas dēļ Igaunijas posms tiks pārcelts par nedēļu vēlāk. Taču šobrīd no Igaunijas puses ir saņemta galīgā informācija, ka viņi sacensības rīkos iepriekš plānotajā datumā," norādīja Kuļikovs.

Tādējādi vispirms sestdien 20.aprīlī Vīlandē notiks Baltijas jūras Izaicinājuma Kausa Igaunijas posms, bet svētdien 21.aprīlī Ķegumā Latvijas posms.

Sacensību dienas kārtība, ieejas biļešu cenas un atlaides netiek mainītas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)