Banner 980x90

Nākamnedēļ Ikšķilē notiks atkarību profilakses nedēļa

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

 No 5.oktobra līdz 9.oktobrim, sadarbojoties Ikšķiles novada jaunatnes lietu speciālistei, Veselības veicināšanas centram un novada vispārizglītojošām skolām, pašvaldībā tiks organizēta atkarību profilakses nedēļa "Nav attaisnojuma!", aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Statistikas dati liecina, ka viena no aktuālākajām problēmām mūsdienu sabiedrībā ir straujš dažādu atkarību pieaugums pusaudžu un jauniešu vidū. Jāatzīmē, ka atkarību bieži vien izraisa ne tikai narkotikas, bet arī nikotīns, alkohols, dažādi pretsāpju, nomierinošie vai uzbudinošie medikamenti, ja tos lieto, neievērojot ārsta norādījumus. Kā īpaši atkarības veidi šodien jāmin arī datoratkarība un azartspēļu atkarība. Atkarībai nav nekāda sakara ar cilvēka spēku, gudrību, izglītību vai vietu, kur dzīvo.

Viens no atkarības profilakses veidiem ir nodrošināt iespēju saturīgi un interesanti pavadīt no mācībām brīvo laiku dažādos pulciņos, domubiedru grupās un sportiskās aktivitātēs. Šī iemesla dēļ viens no atkarību profilakses nedēļas mērķiem ir parādīt jauniešiem, ka atkarības var aizvietot ar dažādām interesantām, aizraujošām un ļoti aktīvām nodarbēm.

Visas nedēļas laikā notiks dažāda veida informatīvi izglītojoši, kā arī izklaidējoši pasākumi visās novada skolās. Piemēram, Tīnūžu pamatskolā viesosies ielu vingrotāji "Street warriors" ar paraugdemonstrējumiem, Ikšķiles vidusskolā tiks demonstrēta dokumentālā filma "Caur adatu!". Pēc filmas būs iespēja tikties gan ar filmas veidotājiem, gan filmas galveno varoni Ediju. Savukārt Ikšķiles Brīvajā skolā viesosies biedrības "Esi brīvs!" speciālisti ar atkarību profilakses aktivitātēm skolēniem. Nedēļas noslēgumā notiks izklaides vakars kopā ar mūziķi Ati Ieviņu no grupas "Colt" un būs iespēja vērot solo izrādi "VERSUS" komiķa Rūdolfa Kugrēna izpildījumā.

Atkarību profilakses nedēļas pasākumos pašvaldība aktīvi aicina piedalīties arī vecākus, pedagogus un sociālos darbiniekus, kā arī citus interesentus, kuri vēlas uzzināt, kā atpazīt pirmās apreibinošo vielu lietošanas pazīmes un risināt situāciju, pirms tā kļuvusi nekontrolējama. Nedēļas laikā tiks organizētas divas tikšanās - Ikšķilē notiks pieredzes stāstu vakars, kura laikā notiks tikšanās ar kopienas centra atkarīgajiem vadītāju un ilglaicīgu atkarīgo, bet Tīnūžos - psihoterapeites Daces Caicas lekcija par atkarību sākšanās iemesliem un vecāku iesaisti. Mērķis ir stiprināt vecāku zināšanas, lai pasargātu bērnus un jauniešus no atkarības izraisošu vielu pamēģināšanas un lietošanas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)