Banner 980x90

No septembra Madlienā un Suntažos saruks apkures tarifs

Rīga, 20.jūl., LETA. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padome šodien apstiprināja jaunus, zemākus siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus Ogres novada pašvaldības SIA "MS siltums" pakalpojumu sniegšanai Madlienā un Suntažos, aģentūrai LETA pavēstīja SPRK.

No 2017.gada 1.septembra Madlienas un Suntažu iedzīvotājiem par siltumu būs jāmaksā 48 eiro par megavatstundu (EUR/MWh). Patlaban "MS siltums" piemēro Ogres novada pašvaldības noteikto maksu par siltumenerģijas apgādes pakalpojumu, kas Madlienas pagastā ir 49,52 EUR/MWh, bet Suntažu pagastā ir 50,88 EUR/MWh. Regulatora apstiprinātajā tarifu projektā tarifi aprēķināti vienoti abiem pagastiem un gala tarifs noteikts 48 EUR/MWh, kas ir par 3,1% mazāk nekā patlaban Madlienā un par 5,7% mazāk nekā Suntažos.

"MS siltuma" siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu projekts SPRK iesniegts pirmo reizi. Apstiprināto gala tarifu veido siltumenerģijas ražošanas tarifs - 33,20 EUR/MWh, siltumenerģijas pārvades un sadales tarifs - 14,36 EUR/MWh, kā arī siltumenerģijas tirdzniecības tarifs - 0,44 EUR/MWh.

Lai uzklausītu iedzīvotāju viedokli par iesniegto tarifu projektu, regulators 2017.gada 3.martā Madlienā rīkoja uzklausīšanas sanāksmi. Uzklausīšanas sanāksmē piedalījās "MS siltuma" pārstāvji, Ogres novada pašvaldības deputāts, kā arī divi siltumenerģijas lietotāji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)