Banner 980x90

Notiks forumu cikls "Latvijas vērtības" par darbaspēka problemātiku reģionos

Rīga, 15.aug., LETA. Piektdien, 17.augustā, plkst.12 Ludzas tautas namā tiks atklāts forumu cikls "Latvijas vērtības", kas būs veltīts darbaspēka problemātikai reģionos, aģentūru LETA informēja Latvijas Nacionālo vērtību fonda valdes priekšsēdētājs Egils Cīrulis.

Forumi "Latvijas vērtības" ir jauna iniciatīva, lai skaidrotu pašreizējo situāciju pieaugošajā darbaspēka problemātikā reģionos, kā arī apzinātu būtiskākos secinājumus dzīves vides pilnveidošanai Latvijā, skaidroja Cīrulis. Ciklā notiks pieci forumi, pa vienam katrā Latvijas plānošanas reģionā augustā un septembrī.

Nākamais forums notiks 22.augustā Cēsīs, bet septembrī pasākumi gaidāmi Kurzemes, Zemgales un Rīgas plānošanas reģionos.

"Visos "Latvijas vērtības" forumos tiks apskatītas vienas un tās pašas tēmas, salīdzinot problemātiku un secinājumus katrā reģionā. Dažādos pētījumos un aptaujās ir secināts, ka atalgojuma apmērs nav vienīgais noteicošais faktors Latvijas darba meklētāju un diasporas intereses piesaistei. Forumos tiks analizēti dažādi faktori, kas tieši skar darba ņēmējus, kā arī netieši skar darba devējus un ietekmē abu pušu vēlamo rezultātu sasniegšanu," pauda Cīrulis.

Forumos paredzēts runāt par dzīves vides pilnveidošanu Latvijā - pakalpojumiem ģimenēm ar bērniem, uzņēmējdarbību reģionos, remigrantu pieredzi, kā arī vēlamās informācijas novadīšanu līdz mērķa auditorijai, proti, cik saprotama un cik viegli sasniedzama iedzīvotājiem ir izvietotā informācija par valsts un pašvaldību sniegtajiem pakalpojumiem attiecīgajā segmentā, kā sniegtā informācija ietekmē pakalpojumu izmantošanas apjomu, kā uzlabot informācijas apriti.

Forumos apaļā galda diskusijās piedalīsies valsts un pašvaldību pārstāvji, Nodarbinātības valsts aģentūras speciālisti, uzņēmēji, darba ņēmējus pārstāvošās arodbiedrības, diasporas organizācijas un citas iesaistītās puses. Katrā forumā tiks aicināti piedalīties arī konkrētā reģiona iedzīvotāji.

Pēc forumiem organizatori - nodibinājums "Latvijas Nacionālo vērtību fonds" - plāno publicēt pasākumu laikā iegūtās atziņas un secinājumus, kā arī iepazīstināt ar tiem atbildīgās institūcijas un citas iesaistītās organizācijas.

Kā ziņots, šogad maijā Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) loceklis Patriks Grīva dibināja "Latvijas Nacionālo vērtību fondu", kura mērķis ir veicināt Latvijas uzņēmumu, darba devēju un valsts institūciju sadarbību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)