Banner 980x90

Notiks koka skulptūru atklāšana "Ogres Zilajos kalnos"

11.augustā plkst.11.00 dabas parkā "Ogres Zilie kalni" bērnu rotaļu laukumā notiks koka skulptūru atklāšanas pasākums.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja Ogres novada pašvaldība, ogrēnieši un pilsētas viesi ar koka skulptūrām iepazinās jau Ogres pilsētas svētkos. Pie Kūrmājas svētku viesus sveicināja vāvere, pūce, lapsa, tārpiņš, lācītis, stirna un bebri. Ogrēnietis, tēlnieks Valtis Barkāns kopā ar saviem audzēkņiem Marku Rožencovu, Elzu Timermani, Madaru Zepu, Ievu Briģeli, Svetlanu Saveļjevu, Justīni Zepu, Haraldu Gertu un Ingu Frišfeldi radījis skaistu un paliekošu dāvanu ne tikai Ogres svētkos, bet arī dabas parkam "Ogres Zilie kalni".

Ogres novada pašvaldības ainavu arhitekte Senija Proose: "Ogres pilsētas svētki bija skaists koka skulptūru iesvētīšanas pasākums, kurā gan mazie, gan lielie svētku apmeklētāji varēja iepazīties ar meža zvēru saimi. Jau 11.augustā plkst.11.00 notiks oficiālais skulptūru atklāšanas pasākums dabas parkā "Ogres Zilie kalni" bērnu rotaļu laukumā."

Ir izveidoti arī interesanti, interaktīvi un domāšanu rosinoši bukleti bērniem ar dažādiem uzdevumiem, parunām, sakāmvārdiem un mīklām, lai iepazīstinātu ar jaunajiem dabas parka "Ogres Zilie kalni" iemītniekiem. Bukleti ir pieejami Ogres novada Tūrisma informācijas centrā, tos plānots izplatīt arī bērnudārzos Ogrē un Ikšķilē. Bukleti veidoti, lai bērniem raisītu interesi un vēlmi apmeklēt skulptūras dabas parkā.

Sadarbība ar Latvijas Mākslas akadēmijas studentiem un docentu, tēlnieku Barkānu Ogres novada pašvaldībai aizsākās 2012.gadā, kad pēc Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieka tautsaimniecības, sporta un tūrisma lietu jautājumos Egila Helmaņa iniciatīvas pilsētas vide tika bagātināta ar granīta skulptūrām. Arī šogad Ogres novada pašvaldība kopā ar Ikšķiles novada pašvaldību turpināja sadarbību ar Latvijas Mākslas akadēmiju, kā rezultātā ir tapušas astoņas jaukas koka skulptūras, ar kurām Ogres iedzīvotāji un pilsētas viesi varēja iepazīties Ogres pilsētas svētkos un pavisam drīz varēs sastapt dabas parkā "Ogres Zilie kalni".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)