Banner 980x90

Ogrē izveidots jauns piedzīvojumu parks - "Milžu taka"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
 4.augustā plkst.19.00 Ogrē, Zilo kalnu dabas parkā, tiks atklāts jauns piedzīvojumu parks "Milžu taka" - no virvju un koka konstrukcijām veidota trase kokos, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Piedzīvojumu parku "Milžu taka" veido trīs loki, kuru kopgarums ir gandrīz 600 metri. Pirmais - mazais - loks sastāv no 19 atrakcijām, kuru konstrukcijas ir pietiekami stabilas, to pārvarēšana neprasa lielu fizisko piepūli un koordināciju. Augstums trases sākuma posmā ir nepilnus divus metrus virs zemes.

Otrais loks ir sadalīts divos mazākos lokos attiecīgi ar vidējas grūtības pakāpes atrakcijām. Kopumā to veido 20 atrakcijas, izvietotas uz kalna stāvās nogāzes augstumā no sešiem līdz 11 metriem virs zemes. Trešo jeb lielo loku var raksturot kā grūtu, un tas ietver 26 atrakcijas, kuras arī dalās divos mazākos lokos, no kuriem pirmais ir vieglāks par otro.

Otrajā lokā ir divi nobraucieni - pirmais 30 metrus un otrais 70 metrus garš. Ejot vidējo un lielo loku, dalībniekiem ir iespēja izvēlēties - veikt vienu vai abus loka apļus, atkarībā no apmeklētāja noskaņojuma un fiziskajām spējām.

Parks ir aprīkots ar Šveicē ražotu "Saferoller" drošības sistēmu, kuras galvenā vērtība ir tāda, ka dalībniekam nav iespējas pašam atvienoties no drošības troses, to var izdarīt, tikai pabeidzot trasi vai ar instruktora palīdzību.

Trases sākuma un beigu punktu veido platforma kokos. Šajā vietā būs inventāra saņemšanas un nodošanas punkts, drīzumā taps kafejnīca ar skatu uz kalna nogāzi. Papildu informācija pieejama mājaslapā "www.milzutaka.lv".

Reizē ar "Milžu taku" tiks atklāti un aktīvās atpūtas cienītāju lietošanai nodoti vēl divi objekti. Viens no tiem - multifunkcionālais sporta un atpūtas parks Krasta laukumā, kurā ogrēnieši vasarā varēs spēlēt basketbolu, florbolu, skrituļot un citādi aktīvi pavadīt brīvo laiku.

Savukārt ziemas periodā, aizverot lietus ūdens savākšanas noteces, būs iespējams uzsaldēt ledu slidošanai un hokeja spēlēšanai. Savukārt pie Dubkalnu ūdenskrātuves Zilo kalnu dabas parkā pludmales zonu papildinās viens badmintona, četri pludmales volejbola un divi pludmales futbola laukumi.

"Milžu taka" un pārējie aktīvās atpūtas objekti tiks atklāti ar atraktīvu un maziem pārsteigumiem papildinātu velobraucienu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)