Banner 980x90

Ogrē pēdējo reizi izskanēs koncertprogramma "Elektrominimālisms"

Rīga, 4.okt., LETA. Ogres novada kultūras centrā šodien plkst.19 pēdējo reizi izskanēs koncerts "Elektrominimālisms", kurā stīgu kvartets uzstāsies kopā ar elektronisko ģitāru, aģentūru LETA informēja kultūras centra kultūras projektu organizatore Laila Baumane.

Jaunus skaņdarbus īpaši šim koncertam komponējuši Mārcis Auziņš, Kārlis Lācis un Raimonds Tiguls. Līdzās viņu jaundarbiem skanēs divi ostinētā minimālisma klasiķu daiļrades paraugi - Filipa Glāsa Otrais stīgu kvartets "Company" un Stīva Reiha "Electric Counterpoint".

Savukārt koncertu atklās ar pārlikumu stīgu kvartetam - igauņu komponista Jāna Rētsa "Koncerts kamerorķestrim" pirmā daļa.

Koncertā ģitāru spēlēs mūziķis Jānis Ruņģis. Tāpat ar solo improvizāciju piedalīsies arī ģitārists, ogrēnietis Matīss Čudars.

Koncerta idejas autors ir Latvijas Nacionālā Simfoniskā orķestra otrās vijoļu grupas mūziķis Raimonds Melders.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)