Banner 980x90

Ogres ainavu bagātinājušas septiņas koka skulptūras

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Pateicoties Ogres novada pašvaldības veiksmīgajai sadarbībai ar Latvijas Mākslas akadēmijas studentiem un docentu Valti Barkānu, ogrēnieši var priecāties par septiņām jaunām koka skulptūrām pilsētas svētkos, pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja Ogres novada pašvaldība.

Piecas koka skulptūras (divi zaķi, kurmis, ezis un ķirzakas)  ir izstādītas Brīvības ielas skvērā, pretī veikalam "Elvi". Ogres novada pašvaldība saka lielu paldies uzņēmumam SIA "Kolinas kolekcijas" pārstāvjiem, kuri atļāva uz savas nomātās zemes uzstādīt skulptūras. 

Divas skulptūras (pūce un dinozaura ligzda ar olu) uzstādītas Ogres Zilajos kalnos, jaunizbūvētās "Milžu takas" tuvumā.

Koka skulptūru tapšanā piedalījušies četri Latvijas Mākslas akadēmijas studenti docenta Valta Barkāna vadībā. Gada sākumā tapa plastilīna skulptūru maketi un skices, aprīlī studenti prezentēja savas idejas Ogres novada pašvaldības vadībai, kura izvērtēja Ogrei visatbilstošākos elementus. Jūnijā studenti sāka skulptūras veidot no koka un šobrīd tās ir gatavas un pēc pilsētas svētkiem izdaiļos Ogres zilo kalnu Dabas parku.

Finansējums skulptūrām iegūts no Ogres novada pašvaldības un Ogres un Ikšķiles novadu pašvaldību aģentūras "Tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa "Zilie kalni" attīstības aģentūra" līdzekļiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)