Banner 980x90

Ogres domes deputāti akceptē izpētes darbu sākšanu tuneļa izbūvei Ogrē

Ogre24.lv
Ogre24.lv
Ceturtdien, 17.martā Ogres novada domes sēdes laikā deputāti lēma par nepieciešamību sākt izpētes darbus, lai pamatotu iespēju izbūvēt tuneli zem dzelzceļa Ogrē - posmā starp Mālkalnes prospektu un Skolas ielu, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Domes deputāti iepazinušies ar ziņojumu par dzelzceļa pārejām Ogrē, kas ietver detalizētu informāciju par gājēju kustības intensitāti pāri dzelzceļam pilsētā, Mālkalnes prospekta ielas galā, "melno" statistiku par negadījumiem uz sliežu ceļiem šajā posmā un iespējamajiem risinājumiem cilvēku drošības labā, šķērsojot sliežu ceļus.

Ogres novada pašvaldības autoceļu uzraudzības komisijas sēdē šā gada 1.martā, izskatot ierosinājumus par tuneļa izbūves iespējām, tika nolemts atbalstīt priekšlikumu par nepieciešamību veikt izpētes darbus, lai noteiktu, vai vieta zem dzelzceļa Ogrē, Mālkalnes prospekta-Skolas ielas trasē, ir piemērota gājēju un transporta tuneļa izbūvei.

Domes sēdē tika pieņemts vienbalsīgs lēmums sākt lokālplānojuma izstrādi Ogres pilsētas teritorijā, kas ietver Rīgas ielas posmu, Robežu ielu, Skolas ielas posmu un Mālkalnes prospektu, lai grozītu Ogres novada teritorijas plānojumu un pamatotu tuneļa izbūvi dzelzceļa līnijas šķērsojumam Ogrē, Mālkalnes prospekta-Skolas ielas trasē. Tautsaimniecības komiteja arī akceptēja sagatavoto lokālplānojuma izstrādes darba uzdevuma projektu.

Jau vēstīts, ka pagājušais gads Ogres novada pašvaldības vadībai pagāja intensīvās sarunās saistībā ar dzelzceļu Ogrē - par iedzīvotāju drošību, šķērsojot sliežu ceļus, par tuneļa nepieciešamību Ogrē. Sarunas ir notikušas Saeimas un valdības līmenī, turpinās sarunas ar VAS "Latvijas Dzelzceļš" amatpersonām.

"No savas puses Ogres novada pašvaldības vadība ir iekustinājusi visas sviras mūsu iedzīvotājiem tik aktuālās problēmas pozitīvai virzībai. Sarunas ar VAS "Latvijas Dzelzceļš" nerisinās viegli, taču mēs cīnāmies iedzīvotāju labā un mums ir jāpanāk uzlabojumi. Mēs apzināmies, ka finansējumu diviem tuneļiem, kā tas būtu ideālākajā variantā, vienlaikus nespēsim piesaistīt, tāpēc šobrīd tiek meklēts kompromisa risinājums - pamatot viena tuneļa (gan gājējiem, gan autotransportam) - izbūves iespējas zem dzelzceļa Mālkalnes prospekta galā. VAS "Latvijas Dzelzceļš" piedāvātais variants izbūvēt gaisa pāreju pāri sliedēm šajā posmā problēmu neatrisinās, jo gaisa pāreju būs ļoti grūti izmantot veciem cilvēkiem, māmiņām ar bērnu ratiņiem," atklājis Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks tautsaimniecības, sporta un tūrisma jautājumos Egils Helmanis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)