Banner 980x90

Ogres Kultūras centrā izvietotajā vēlēšanu iecirknī novērota liela vēlētāju aktivitāte

Ogres Kultūras centrā, kur atrodas 680.vēlēšanu iecirknis novērota liela vēlētāju aktivitāte, jo tajā līdz plkst.8 bija nobalsojuši 100 vēlētāju, novēroja aģentūra LETA.

Pārsvarā pirmajā vēlēšanu darba stundā nākuši nobalsot tie cilvēki, kuriem šorīt bija jādodas uz darbu. Tāpēc jau līdz plkst.8 minētajā vēlēšanu iecirknī bija nobalsojuši aptuveni 100 vēlētāju.

Jau ziņots, ka šodien no plkst.7 līdz 20 notiks 12.Saeimas vēlēšanas, kurās pilsoņi varēs nobalsot jebkurā no 1051 vēlēšanu iecirkņa Latvijā vai ārvalstīs.

No vēlēšanu iecirkņiem 953 vēlēšanu iecirkņi atrodas Latvijā, bet 98 - ārvalstīs, aģentūru LETA informēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Balsstiesības parlamenta vēlēšanās ir Latvijas pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā sasnieguši 18 gadu vecumu.

Saeimas vēlēšanās balsotāji tiek reģistrēti vēlēšanu iecirknī vēlēšanu dienā. Lai nodrošinātu principu "viens vēlētājs - viena balss", vēlētāja pasē izdara atzīmi (spiedogu) par dalību vēlēšanās. Šī kārtība ļauj vēlētājam balsot jebkurā vēlēšanu iecirknī Latvijā vai ārvalstīs neatkarīgi no reģistrētās dzīvesvietas.

Balsošanas dokuments 12.Saeimas vēlēšanās ir Latvijas pilsoņa pase vai personas apliecība jeb elektroniskā identifikācijas (eID) karte kopā ar vēlētāja apliecību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)