Banner 980x90

Ogres Kultūras centrā uzstāsies Kalifornijas zēnu un jauniešu koris "Ragazzi"

Rīga, 19.jūn., LETA. Ogres Kultūras centrā šodien uzstāsies Kalifornijas zēnu un jauniešu koris "Ragazzi", aģentūru LETA informēja koncertu producents Guntars Felsbergs.

Viņš sacīja, ka kora dalībnieki ir vecumā no deviņiem līdz astoņpadsmit gadiem, līdz ar to, kora izpildījumā ir dzirdams gan zēnu dzidrais un skanīgais tembrs, gan arī vīru balsu spēks un plašums.

Koris ir dibināts 1987.gadā. Tā dibinātāja un galvenā diriģente Džoisa Kīla ar zēnu un jauniešu kori regulāri koncertē ne tikai ASV, bet arī sniedz koncertus ārzemēs. Viņi ir uzstājušies arī Kārnegija zālē Ņujorkā (2014), tā uzstādot sev visaugstākās pakāpes uzdevumus mūzikā norādīja Felsbergs.

Garīgā repertuāra sadaļā ir Antonio Vivaldi, Johana Sebastiāna Baha, Jozefa Haidna un citu autoru darbi. Tāpat kora repertuārā ir arī tādi krievu mūzikas pārstāvji kā Pāvels Česnokovs un Sergejs Rahmaņinovs. Līdzās viņiem būs dzirdamas Amerikas komponista Ērika Vitekra kompozīcijas.

Savukārt otrajā koncerta daļā atskanēs arī jaunāka un izklaidējošāka mūzika, tostarp tēmas no mūzikla "Nožēlojamie", un dziesmas no rokgrupas "Bastille" repertuāra.

Kora uzstāšanās Rīgas Sv. Pētera baznīcā ir paredzēta 20.jūnijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)