Banner 980x90

Ogres mēra vietnieks komentēs tiesas piespriesto sodu apsūdzībā par izspiešanu grupā

Rīga, 28.marts, LETA. Ogres novada domes priekšsēdētāja vietnieks Egils Helmanis (VL-TB/LNNK) šodien sasaucis preses konferenci saistībā ar Ogres rajona tiesas viņam piespriesto sodu 100 minimālo mēnešalgu jeb 38 000 eiro apmērā apsūdzībā par izspiešanu grupā.

Pasākums notiks plkst.11 viesnīcas "Valdemārs" (Kr. Valdemāra ielā 23) 3.stāva konferenču zālē.

Helmanis paziņojumā medijiem norādīja, ka tiesas spriedums ir dīvains un absurds, turklāt šo noziegumu viņš neesot izdarījis. Ogres mēra vietnieks preses konferencē grasās minēt varbūtējos iemeslus šādai tiesas rīcībai, kas liecina par tiesu varas iejaukšanos politiskajos procesos.

Kā aģentūrai LETA komentēja Helmaņa aizstāvis Saulvedis Vārpiņš, apsūdzība viņa klientam un otram apsūdzētajam bija izvirzīta par izspiešanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Viņš piebilda, ka paredzētā soda sankcija par šo noziegumu ir tikai brīvības atņemšana, bet šajā gadījumā tiesa nolēma piespriest naudas sodu, kas advokātam nav saprotami.

Aizstāvis pauda uzskatu, ka šajā lietā ir absolūts pierādījumu trūkums.

Uz apsūdzēto sola sēdās arī Artūrs Robežnieks, kuram tiesa piesprieda tādu pašu sodu. Pilns spriedums tiesā būs pieejams 11.aprīlī, kad to varēs pārsūdzēts desmit dienu laikā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Valsts policija 2009.gadā Helmani aizturēja saistībā ar lietu, kas ierosināta par mēģinājumu izspiest naudu, lai Ogres televīzijā netiktu demonstrēts kompromitējošs sižets. Vienlaikus aizturēts arī Ogres televīzijas toreizējais īpašnieks Robežnieks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)