Banner 980x90

"Ogres namsaimnieku" iesaka sadalīt pašvaldības aģentūrā un SIA

Valmiera, 21.dec., LETA. Pašvaldības aģentūru "Ogres namsaimnieks" varētu sadalīt pašvaldības aģentūrā un sabiedrībā ar ierobežotu atbildību (SIA), šodien Ogres novada domes sēdē informatīvajā ziņojuma laikā teica pašvaldības aģentūras direktora pienākumu izpildītājs Kaspars Grīnbergs (VL-TB/LNNK).

SIA varētu pārņemt pašvaldības aģentūras sniegtos komercpakalpojumus, kamēr pašvaldības aģentūra pildītu domes deleģētos pienākumus, ziņojumā par situāciju pašvaldības aģentūrā minēja Grīnbergs.

Pašvaldības aģentūrā šobrīd ir ļoti sarežģīta struktūra, kuras rezultātā liela atbildība ir aģentūras vadītājam un ir grūti izsekot līdzekļu izlietojumam. No pašvaldības aģentūras izdalot SIA, kas sniegtu komercpakalpojumus, uzņēmums kļūtu pārskatāmāks un vieglāk būtu izsekot naudas izlietojumam, norādīja Grīnbergs.

Kā ziņots, oktobra nogalē Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde aizdomās par "Ogres namsaimniekam" piederošu naudas līdzekļu izkrāpšanu 90 961 eiro apmērā aizturējusi 11 personas, tajā skaitā arī trīs vadoša līmeņa pašvaldības uzņēmuma darbiniekus. Veicot izmeklēšanas darbības, policija noskaidroja, ka, visticamāk, izkrāptie naudas līdzekļi tiek legalizēti, tos pārskaitot uz trešo personu bankas kontiem.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka starp aizturētajām personām varētu būt aģentūras vadītājs Aigars Briedis un Inženiertīklu pārvaldes vadītājs Paramonovs. Paramonovs visticamāk atbrīvots pret 30 000 eiro drošības naudu. Savu saistību ar kriminālprocesu viņš aģentūrai LETA vēlāk nekomentēja.

Valsts policija aģentūru LETA informēja, ka krāpšana Ogres pašvaldības aģentūrā "Ogres namsaimnieks" saistīta ar cenu aptaujas veikšanu par kādu aģentūras pasūtījumu - šīs aptaujas rezultātā tika izvēlēts fiktīvs uzņēmums, kurš faktiski nevarēja izpildīt nekādus pasūtījumus.

VP arī informēja, ka pārējās lietā iesaistītās astoņas personas nav "Ogres namsaimnieks darbinieki", bet ir personas, kuras tika iesaistītas krāpšanas īstenošanā. Šīs personas, tajā skaitā, saņēma izkrāptos naudas līdzekļus savos kontos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)