Banner 980x90

Ogres nodošana NMPD Zemgales centram pacientus neskars

Ogres pilsētas pievienošana Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Zemgales reģionālajam centram pacientus neskars un hospitalizācijas plāni paliks tie paši, to Ogres pašvaldībai skaidrojis SIA "Ogres rajona slimnīca" galvenais ārsts Jānis Trops.

Kā aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā, Trops uzsvēris, ka Ogres rajona slimnīcas statuss saglabāsies, slimnīcā arī turpmāk tiks nodrošināta neatliekamā medicīniskā palīdzība, tostarp tiks sniegti dzemdību pakalpojumi.

Savukārt pacientus ar īpaši smagām traumām nogādās uz diagnozes ārstēšanai atbilstošu slimnīcu Rīgā.

Izmaiņas saistītas ar strukturālām pārmaiņām, kas nozīmē, ka neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes un automašīnas administratīvi pāries Zemgales reģionālā centra pakļautībā.

Uz jautājumu, kāpēc šāds lēmums pieņemts, Trops atbildējis, ka tas jāvaicā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītājam Armandam Ploriņam.

Kā iepriekš aģentūrai LETA atklājis Ploriņš, no 1.aprīļa Rīgas reģionā ietilpstošās Tukuma un Kandavas pilsētas tiks pievienotas Kurzemes reģionam, bet Ogre, Madliena un Lielvārde - Zemgales reģionālajam centram. Pakalpojumu šīm teritorijām kopā nodrošina septiņas brigādes.

Ploriņš skaidroja, ka teritoriju nodošana citiem reģioniem nozīmē, ka pēdējā ārpakalpojuma izmantošanas mēnesī dienestam "Rīgas sanitārā transporta autobāze" (RSTA) būs jāmaksā mazāk.

Viņš gan norādīja, ka nekādas sankcijas RSTA nevar piemērot, jo minimālais pakalpojuma izmantošanas apjoms būs sasniegts.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja NMPD pārstāve Ilze Bukša, patlaban šajās teritorijās neatliekamā palīdzība tiek sniegta ar RSTA nodrošinātajām ātrās palīdzības mašīnām un darbs tiek koordinēts no dienesta centra Rīgas reģionā, kā arī, piemēram, lai papildinātu medikamentu krājumus brigādēm, ir jādodas uz Rīgu. Tāpat izmaiņas paredz, ka Rīgas reģiona centra pakļautībā būs mazāk brigāžu.
Viņa gan uzsvēra, ka šīs izmaiņas pakalpojuma nodrošināšanu iedzīvotājiem neietekmēs.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Ploriņš, vēl nav zināms, kādas mašīnas tiks piešķirtas šīm teritorijām, tas vēl jāsaskaņo ar ministriju.

Tāpat jau šobrīd notiekot darbs pie Rīgas remontzonas iekārtošanas, stāstīja dienesta vadītājs.
Bukša skaidroja, ka Rīgā remontzona atrodas Juglā. Lai nodrošinātu 76 brigāžu ātrās palīdzības mašīnu remontdarbu norisi pēc ārpakalpojuma funkciju pārņemšanas, remontzona tiek paplašināta. Par aprīkojuma iegādi vēl jāvienojas ar VM, piebilda Bukša.

Mūrmane-Umbraško skaidroja, ka vairs netiek spriests par jaunu ātrās palīdzības mašīnu iegādi līzingā, ministrija pēc jau esošo mašīnu remontdarbu beigām vērtēs, cik līdzekļu šogad un arī nākamajos gados varēs novirzīt jaunu mašīnu iepirkšanai. Viņa piebilda, ka pirmās iepirktās mašīnas varētu saņemt nākamgad, jo nepieciešams aptuveni gads, lai no iepirkuma izsludināšanas brīža mašīnas uzbūvētu un piegādātu.

Kā ziņots, veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) uz nenoteiktu laiku apturējis 30 ātrās medicīniskās palīdzības automašīnu iegādi Rīgas reģionam. Iepirkums apturēts, jo atklājies, ka tas izsludināts nepareizi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)