Banner 980x90

Ogres novadā ieviesīs iedzīvotāju un skolēnu kartes

Jelgava, 23.aug., LETA. Ogres novadā sāksies iedzīvotāju un skolēnu kartes ieviešana, apstiprinot noteikumus par kartes noformēšanas, izsniegšanas, lietošanas un anulēšanas kārtību, šodien lēmusi Ogres novada dome.

Iedzīvotāja karte būs novadā deklarēto iedzīvotāju identifikācijas dokuments, kura būtība ir motivēt iedzīvotājus deklarēties Ogres novadā, palielināt izpratni par iedzīvotāju samaksāto nodokļu izlietojumu un saņemt priekšrocības par samaksātajiem nodokļiem.

Ogres novada iedzīvotāja karti tās īpašnieks varēs lietot, lai saņemtu dažādām novada iedzīvotāju grupām noteiktos atvieglojumus un priekšrocības, vienkāršotu sabiedriskā transporta braukšanas maksas atvieglojumu saņemšanas kārtību, sniegtu Ogres novada iedzīvotājiem priekšrocības sociālo pakalpojumu saņemšanai, kultūras un izklaides pasākumu apmeklēšanai, paplašinātu skolēna apliecības izmantošanas iespējas. Piemēram, seniori, izmantojot karti, varēs saņemt pašvaldības saistošajos noteikumos noteiktās atlaides braukšanai sabiedriskajā transportā.

Pašvaldība aicina arī uzņēmējus piedāvāt savas lojalitātes programmas, lai kartes īpašnieki varētu ar izdevīgākiem nosacījumiem izmantot šo uzņēmumu piedāvātos pakalpojumus vai iegādāties preces. Vairāki uzņēmēji jau ir atsaukušies pašvaldības aicinājumam.

Ogres 1.vidusskolas darbiniekiem un skolēniem no 10.septembra karte nodrošinās drošības funkciju - skolā iekļūt varēs tikai šajā izglītības iestādē strādājošais personāls un skolēni. Tāpat Ogres novada skolēna karte nodrošinās skolēna apliecības funkciju, braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā, pašvaldības apmaksāto pusdienu saņemšanu skolas ēdnīcā. Pašvaldībā skaidroja, ka Ogres 1.vidusskola ir lielākā izglītības iestāde novadā, tāpēc tajā karte tiks ieviesta jau septembrī, bet nākamajos gados līdzīga drošības sistēma tiks ieviesta arī citās izglītības iestādēs.

Novada iedzīvotāja karti bez maksas varēs saņemt vispārējo izglītības iestāžu skolēni, deklarētie pensionāri, politiski represētās personas, trūcīgās un maznodrošinātās personas, daudzbērnu ģimenes, personas ar invaliditāti. Pārējie novadā deklarētie iedzīvotāji Ogres novada iedzīvotāja karti varēs iegādāties par diviem eiro, savukārt nedeklarētajiem iedzīvotājiem tā būs pieejama par 200 eiro.

Tāpat novadā tiek ieviesta mobilā lietotne "Ogres novadnieks". Tajā varēs uzzināt jaunumus un aktualitātes pašvaldībā, iepazīties ar pasākumu kalendāru, elektroniski iesniegt pieteikumu Ogres novada iedzīvotāja kartes saņemšanai un veikt citas darbības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)