Banner 980x90

Ogres novada pagastu bāriņtiesas priekšsēdētājai Runcei neļauj savienot amatu ar medmāsas darbu

Rīga, 29.nov., LETA. Ogres novada domes deputāti atteikuši izsniegt atļauju savienot Ogres novada pagastu bāriņtiesas priekšsēdētājai Irai Runcei amatu ar medmāsas darbu Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā.

Runce informējusi, ka medmāsas darbs nekaitēs valsts amatpersonas tiešo pienākumu pildīšanai, tomēr pašvaldība secinājusi, ka Runce bāriņtiesā ir nodarbināta pilnu slodzi un medmāsas darbu pilda ārpus Ogres novada pagastu bāriņtiesas darba laika, iespējams nakts maiņās darbadienās, vai dienas un nakts maiņās sestdienās vai svētdienās.

Pašvaldība uzskata, ka amatu savienošanas gadījumā Runce nebūtu pilnvērtīgi atpūtusies un tādejādi nespētu kvalitatīvi veikt pagastu bāriņtiesas priekšsēdētājas amata pienākumus.

Pašvaldības ieskatā Runcei, atrodoties darba attiecībās ar Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcu, ir mantiska interese, jo viņa saņem atalgojumu un gūst mantisku labumu. Līdz ar to amatu savienošana rada interešu konfliktu un ir pretrunā ar valsts amatpersonai saistošām ētikas normām un kaitēs valsts amatpersonas tiešo pienākumu pildīšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)