Banner 980x90

Ogres novada pašvaldība par Daugavpils šosejas posma nodošanu valsts pārziņā lems pēc aprēķinu sagatavošanas

Valmiera, 24.nov., LETA. Ogres novada pašvaldība sarunas par pašvaldības pārziņā esošā Daugavpils šosejas posma nodošanu valsts pārziņā sāks tikai tad, kad tai būs gatavi aprēķini par plānotās nodevas pienesumu pašvaldības budžetam.

Kā aģentūru LETA informēja Ogres novada pašvaldības pārstāvis Nikolajs Sapožņikovs, pašvaldībai vēl nav aprēķinājusi nodevas lielumu, kā arī to, cik lielu pienesumu tā varētu sniegt novada budžetam.

Tikai tad, kad tas būs skaidrs, pašvaldība uzsāks sarunas ar AS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) un Satiksmes Ministriju (SM).

Sapožņikovs nevarēja minēt konkrētu laiku, kad tiks rīkota sabiedriskā apspriešana iecerētajām izmaiņām, taču pieļāva, ka tas nebūs ātrāk kā pēc četriem mēnešiem. Sākotnējā apspriešana prasīs vismaz četras nedēļas, pilnveidotā - vismaz trīs.

Ogres novada pašvaldība, izstrādājot teritoriālā plānojuma grozījumus, kas paredz arī nodevas ieviešanu, vēl tikai pētīs transporta plūsmu, taču LVC 2016.gada dati vēsta, ka virzienā no Ikšķiles uz Ogri pilsētā pa Rīgas-Daugavpils šoseju vidēji diennaktī iebrauca 16 519 transportlīdzekļi, no kuriem 8% bija kravas transports, savukārt no pilsētas Ķeguma virzienā izbrauca 9510 transportlīdzekļi, tostarp 10% kravas auto.

Kā ziņots, Ogres novada domes sēdē pašvaldības deputāti lēma izstrādāt grozījumus Ogres novada teritorijas plānojumam 2012.-2024.gadam, iekļaujot nosacījumu, ka par iebraukšanu Ogres pilsētā un Ogresgala pagastā citu teritoriju iedzīvotājiem būs jāmaksā.

Kā iemesli maksas ieviešanai minēti tranzīta plūsmas un izplūdes gāzu samazināšana pilsētā, drošības vairošana un iedzīvotāju mudināšana izmantot dabai draudzīgākus transportlīdzekļus, kā arī dabas pieminekļu aizsardzība un tūrismam labvēlīgas vides veidošana. Tāpat domes sēdes laikā norādīts uz to, ka pašvaldībai jārūpējas par autoceļu Rīga-Daugavpils, tomēr ar valsts piešķirto finansējumu tā apsaimniekošanai nepietiek.

Ogres novada teritorijas plānojuma 2012.-2024.gadam grozījumu izstrāde varētu aizņemt vismaz sešus mēnešus. Izstrādes procesā tiks iesaistīta arī sabiedrība un notiks sabiedriskās apspriešanas.

Savukārt LVC pārstāve Anna Kononova aģentūrai LETA norādīja, ka domes iecerei par nodevas noteikšanu iebraukšanai Ogres pilsētā un Ogresgala pagastā nepieciešama juridiskā ekspertīze.

Vienlaikus Kononova atzīmēja, ka pašvaldība nekādā gadījumā nevar, piemēram, bez saskaņošanas ar LVC veidot jaunas satiksmes organizācijas shēmas vai uzstādīt kādas barjeras, vai ieviest citas izmaiņas uz ceļa, atgādinot, ka autoceļa posms, kas iet cauri Ogrei un ir valsts galvenā autoceļa maršruta sastāvā, pieder pašvaldībai, tam ir tranzītielas statuss un tāpēc tiek piešķirts valsts līdzfinansējums remontdarbiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)