Banner 980x90

Ogres novada pašvaldībai tās aģentūrā "Ogres namsaimnieks" jau pavasarī ieteikts veikt auditu

Valmiera, 27.okt., LETA. Ekonomikas policija Ogres novada pašvaldībai jau pavasarī bija ieteikusi veikt auditu pašvaldības aģentūrā "Ogres namsaimnieks", taču pašvaldība to nav paveikusi, aģentūrai LETA pauda pašvaldības deputāts Edvīns Bartkevičs (Ogres novadam).

Pavasarī pašvaldības deputāti no saraksta "Ogres novadam" vērsās Ekonomikas policijā ar iesniegumu par iespējamiem pārkāpumiem pašvaldības aģentūrā "Ogres namsaimnieks", aģentūru LETA informēja pašvaldības deputāts Jānis Latišs (Ogres novadam).

Iesniegumā deputāti norādījuši uz to, ka, veicot māju apsaimniekošanu, uzņēmums veic pierakstījumus. Piemēram, izremontējot ēkai 2 kvadrātmetrus, rēķins tiek piestādīts par 10 kvadrātmetriem. Tāpat arī par darba stundām un materiāliem, un aģentūras darba spēks tikmēr nodarbināts privātajos objektos, stāsta Latišs un norāda, ka toreiz policija to nav varējusi pierādīt.

Taču Ekonomikas policija jau tad ieteikusi veikt auditu pašvaldības aģentūrā, taču tālāk par runāšanu lietas nav tikušas, saka Bartkevičs, kurš arī pieļāva, ka aģentūrā varētu būt izkrāpta vēl lielāka summa nekā tā, par ko sākta izmeklēšana. Viņaprāt, kriminālprocesā par 90 961 eiro izkrāpšanu varētu būt pielietotas līdzīgas darbības kā tās, par kurām deputāts rakstīja iesniegumu Ekonomikas policijai.

Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis (VL-TB/LNNK) norādīja, ka pārkāpumi veikti saistībā ar pavasarī un vasarā īstenotajiem ūdenssaimniecības pakalpojumiem, tomēr neprecizēja ne veiktos darbus, ne pārkāpumus. Viņš atzīmēja, ka aģentūrai bija aizdomīgi darījumu partneri. Arī tos priekšsēdētājs neprecizēja, norādot uz to, ka pašvaldībai nav oficiālas informācijas un tā veiks revīziju, lai noskaidrotu, kas noticis.

Helmanis jau iepriekš informēja, ka nākamās nedēļas sākumā sasauks domes ārkārtas sēdi, lai pārrunātu situāciju pašvaldības aģentūrā "Ogres namsaimnieks" un lemtu par audita veikšanu uzņēmumā vai apsvērtu tā reorganizāciju.

Aģentūras LETA aptaujātie deputāti atbalstīja audita veikšanu. Lielākā daļa uzskata, ka lemt par uzņēmuma reorganizāciju ir pāragri un šis jautājums ir kārtīgi jāapsver.

Latišs atbalsta audita veikšanu uzņēmumā, jo tas varētu parādīt iespējamos pārkāpumus un nesakritības uzņēmumā, taču nepiekrīt idejai reorganizēt pašvaldības aģentūru, jo tas varētu nozīmēt vairāku nelielu uzņēmumu izveidi un sadārdzināt sadzīves pakalpojumus. Tāpat pastāvot risks, ka kāds no pašvaldības uzņēmumiem varētu nonākt privātās rokās.

Par reorganizācijas ideju skeptisks ir arī Bartkevičs, minot, ka vadošos amatos varētu tikt ielikti līdzīgi personāži un iedzīvotāju apkrāpšana varētu tikai turpināties.

Latišs pauda kritiku arī par to, ka vadībai, pieņemot darbā Briedi, bija zināms, ka viņam ir kriminālpārkāpumi par mantas izsaimniekošanu.

Kā ziņots, VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde aizdomās par Ogres novada pašvaldības aģentūrai "Ogres namsaimnieks" piederošu naudas līdzekļu izkrāpšanu 90 961 eiro apmērā aizturējusi 11 personas, tajā skaitā arī trīs vadoša līmeņa pašvaldības uzņēmuma darbiniekus.

Sadarbībā ar Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestu policija ieguvusi informāciju par iespējamu naudas izkrāpšanu pašvaldības uzņēmumā. Veicot izmeklēšanas darbības, policija noskaidroja, ka, visticamāk, izkrāptie naudas līdzekļi tiek legalizēti, tos pārskaitot uz trešo personu bankas kontiem.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka starp aizturētajām personām varētu būt aģentūras vadītājs Aigars Briedis un Inženiertīklu pārvaldes vadītājs Vjačeslavs Paramonovs.

Aģentūrai LETA neizdevās sazināties ar Paramonovu, jo viņam ir izslēgts telefons.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)