Banner 980x90

Ogres novada pašvaldības vadītājs Helmanis darbu domē apvienos ar tuvcīņas pasniedzēja amatu

Rīga, 24.okt., LETA. Ogres novada domes deputāti atbalstījuši pašvaldības vadītāja Egila Helmaņa (VL-TB/LNNK) lūgumu ļaut apvienot priekšsēdētāja amatu ar tuvcīņas pasniedzēja amatu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Ogres novada domes priekšsēdētājs Helmanis domē vērsies ar lūgumu atļaut viņam savienot Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja amatu ar Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas militārās tuvcīņas pasniedzēja amatu no šā gada oktobra beigām.

Interešu konflikta likums ļauj domes priekšsēdētāja amatu savienot ar pedagogu darbu. Atbilstoši Interešu konflikta likumā noteiktajam, amatpersona pati ir atbildīga par interešu konflikta nepieļaušanu un valsts amatpersonas ētikas normu ievērošanu. Tādēļ neraugoties uz atļauju apvienot amatus, Helmanim ir pienākums jebkurā brīdī izvērtēt interešu konflikta iespējamību un rīcības atbilstību amatpersonas ētikas normām, ja, pildot pašvaldības vadītāja amatu pastāv iespēja, ka var nonākt interešu konflikta situācijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)