Banner 980x90

Ogres novada skolēni aktīvi piedalās novadpētniecisko darbu konkursā 

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Trešdien, 23.martā, Ogres Mūzikas skolā norisinājās Ogres novada skolēnu novadpētniecisko darbu konkursa noslēguma konference, kurā tika apbalvoti zinošākie darbu autori, viņu pedagogi un darbu vērtētāji.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja Ogres novada pašvaldības pārstāvji, Ogres novada skolēnu novadpētniecisko darbu konkurss norisinās jau 8 gadus. Arī šogad dalībnieku atsaucību bija liela – konkursā piedalījās 42 skolēni, bet vērtēšanai tika iesniegti 33 darbi, jo vairāki darbi tika veidoti pārī.

No Ogres sākumskolas vērtēšanai tika saņemti 6 pētnieciskie darbi, Taurupes pamatskolas Mazozolu filiāles –  5, Ogres Valsts ģimnāzijas – 3, Ogres 1.vidusskolas – 3, Jaunogres vidusskola – 3, Suntažu vidusskolas – 3, Ķeipenes pamatskolas – 3 un Madlienas vidusskolas – 3.

Jaunos novadpētniekus, viņu pedagogus un darbu vērtētājus sveica Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece izglītības, kultūras un veselības lietu jautājumos Ineta Tamane: "Paldies jums, mūsu novada skolu čaklākie un radošākie audzēkņi, par ieguldīto darbu un vēlmi izzināt Ogres novadu! Paldies arī jums, pedagogi, par zināšanām un piederības sajūtu Ogres novadam, ko esat veidojuši savos audzēkņos!" Pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes vadītāja Sandra Grunte pievienojās sveicienam un uzsvēra, ka tēmas bija ļoti dažādas un konkurence bijusi sīva, tāpēc, lai objektīvi varētu novērtēt darbus, vērtēšanas procesā piedalījās arī dažādu jomu speciālisti, pašvaldības darbinieki un skolotāji.

5. un 6.klašu grupā 1.vietu dalīja Ogres sākumskolas skolniece Annija Avota ar savu darbu "Homeopātijas izmantošana manā un Ogres novada ģimenēs" (darba vadītāja Līga Bužere) un Ķeipenes pamatskolas skolniece Paula Ilva Upeniece ar darbu "Interaktīva spēle par ievērojamiem cilvēkiem Ķeipenes pagastā" (darba vadītāja Ieva Sala).

2.vietu ieguva Ķeipenes pamatskolas audzēkne Diāna Kalva ar pētniecības darbu "Biškopība – Ķeipenes pagasta iedzīvotāju vaļasprieks un ienākumu avots" (darba vadītāja Inese Grise), bet 3.vietu – Ogres sākumskolas audzēknes Alises Keitas Drivinieces darbs "Trenere Ogres novadā – Tatjana Stepulāne" (darba vadītāja Māra Banka).

Savukārt 7.- 9. klašu grupā 1.vietu ieguva Taurupes pamatskolas Mazozolu filiāles darbs "1991.gada barikādes kā cerību un vienotības laiks Mazozolu pagastā" (darba vadītāja Vera Hermane). 2.vietu ieguva Suntažu vidusskolas skolniece Helēna Gintere ar savu novadpētniecisko darbu "Dabas bagātības – dižkoki Ogres novadā" (darba vadītaja Ilona Kārkliņa), bet 3.vietu – Jaunogres vidusskolas audzēknes Dana Baltuško un Kristīne Supe ar darbu "1941.gada deportācijas Ogrē un Latvijā" (darba vadītāja Aija Paškoviča).

Ar muzikāliem priekšnesumiem visus klātesošos priecēja Ogres Mūzikas skolas audzēkņi un viņu pedagogi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)