Banner 980x90

Ogres novada sociālais dienests atgādina par pabalsta piešķiršanu 

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ogres novada sociālais dienests atgādina Ogres novada iedzīvotājiem laicīgi nākt uz dienestu nokārtot pabalstu saņemšanu saistībā ar 2016./2017.mācību gada tuvošanos.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja Ogres novada sociālais dienests, pabalsts individuālo mācību līdzekļu un piederumu iegādei 29 eiro apmērā gadā, kuru piešķir vispārējās izglītības iestāžu 1. - 12.klašu audzēkņiem no ģimenēm, kuru ienākumi un materiālais stāvoklis atbilst trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) statusam.

Ēdināšanas pabalsts:
1.Piešķir pirmsskolas izglītības iestāžu (PII) un vispārizglītojošo skolu (skolas)izglītojamiem ar invaliditāti, neizvērtējot ģimenes ienākumus un materiālo stāvokli - piešķir 100% no ēdināšanas maksas apmērā PII uz 3 mēnešiem, nepieciešamības gadījumā pēc jaunas izvērtēšanas termiņu pagarinot, skolās uz vienu semestri – pieprasa Ogres novada sociālā dienesta Ogres, Madlienas, Suntažu, Taurupes sociālajos centros;

2.Piešķir PII un skolu izglītojamiem no ģimenēm, kuru vidējie ienākumi katram ģimenes loceklim mēnesī pēdējo 3 (triju) mēnešu laikā nav lielāki par 60% no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas (2016.gadā 222 eiro) normālā darba laika ietvaros; Izvērtējot ģimenes materiālo stāvokli un ienākumus ēdināšanas pabalsta piešķiršanai saskaņā ar šo punktu, piemēro pašvaldības saistošos noteikumus par maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšanu Ogres novadā - piešķir 100% no ēdināšanas maksas PII uz 3 mēnešiem, nepieciešamības gadījumā pēc jaunas izvērtēšanas termiņu pagarinot, skolās uz vienu semestri - pieprasa Ogres novada sociālā dienesta Ogres, Madlienas, Suntažu, Taurupes sociālajos centros;

3.PII izglītojamiem no ģimenēm, kurās ir trīs vai vairāk nepilngadīgi bērni vai bērni vecumā līdz 24 gadiem, kuri turpina iegūt izglītību vispārējās, profesionālās izglītības iestādē vai augstskolā, neizvērtējot ģimenes ienākumus un materiālo stāvokli – pieprasa attiecīgajā izglītības iestādē, to piešķir 50% no ēdināšanas maksas apmērā. Bērniem jābūt deklarētiem Ogres novadā.

Jāpiemin, ka šajā mācību gadā Izglītības ministrija nodrošina 1. - 4.klašu skolēnu brīvpusdienas visās pašvaldības skolās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)