Banner 980x90

Ogres novadā turpinās atbalsta akcija Čerņigovas iedzīvotājiem

Akcijā iesaistās arī nevalstiskās organizācijas, to skaitā biedrība "Ģimenes darbnīca" Krapē.

"Biedrība ir sarūpējusi humānās palīdzības pakas ukraiņu draugiem – ir sagatavotas pakas gan zīdaiņiem, gan bērniem, gan pieaugušajiem. Pašlaik vēl tiek šūta gultasveļa no saziedotajiem audumiem," informē Krapes pagasta pārvaldes vadītāja Inese Sandore.

Kā pilsētas informācijas portālu Ogre24.lv informēja Ogres novada pašvaldība, biedrība "Ģimenes darbnīca" sarūpētā humānā palīdzība tiks nogādāta uz Ogri un, akcijai beidzoties, kopā ar citu cilvēku saziedotajām Ukrainas iedzīvotājiem nepieciešamajām precēm tiks nogādātā Čerņigovā. Ar biedrību "Ģimenes darbnīca" Krapē var sazināties pa tālruni 28855260.

Pilsētas informācijas portāls Ogre24.lv jau informēja, ka šī gada 16.jūlijā Ogres novada domes deputāti pieņēma lēmumu organizēt akciju, aicinot tajā piedalīties visus novada iedzīvotājus, iestādes, uzņēmumus, biedrības un nevalstiskās organizācijas un sniegt palīdzību Ukrainas iedzīvotājiem gan ziedojot nepieciešamās preces, gan finansiāli. Līdz ar akcijas izsludināšanu deputāti apstiprināja nolikumu par ziedojumu (finanšu līdzekļu un humānās palīdzības) vākšanu, pieņemšanu un izlietošanu Čerņigovas pilsētas iedzīvotājiem Ukrainā.

Militārajā konfliktā cietušajām ģimenēm vēlamā humānā palīdzība ir:

* apģērbs (ziemas, vasaras), apavi, gultasveļa, segas, dvieļi, trauki, ilgtermiņā uzglabājamas pārtikas preces (graudu pārslas, makaroni, konservi) – kurām ir kvalitātes sertifikāti un kuru uzglabāšanas laiks ir vismaz viena ceturtā daļa no kopējā uzglabāšanas termiņa;

* higiēnas preces: mazgāšanas līdzekļi (ziepes, šampūni, veļas mazgāšanas līdzekļi, zobu pasta, zobu birstes, u.c.), autiņbiksītes bērniem, autiņbiksītes pieaugušajiem;

* aprūpes preces pieaugušajiem – stomas sistēmas, staiguļi, ratiņkrēsli, kruķi, pārsienamie materiāli (sterilizēti un nesterilizēti).

Par humānās palīdzības preču vākšanu atbildīgs Ogres novada Sociālais dienests un tā sociālie centri pilsētā un pagastos.

Ziedotāji tiks reģistrēti ziedotāju reģistrā.

Finanšu līdzekļus Ogres novada pašvaldības rīkotajā atbalsta akcijā Čerņigovas pilsētas iedzīvotājiem var pārskaitīt, izmantojot jebkuras bankas pakalpojumu jebkurā bankas filiālē vai izmantojot internetbankas pakalpojumus.

Rekvizīti:

Ogres novada pašvaldība, Brīvības iela 33, Ogrē, LV-5001.
Reģistrācijas numurs 90000024455.

* a/s "Swedbank", konta numurs LV39HABA0551040371879;

* a/s "SEB banka", konta numurs LV45UNLA0050023262193.

Visi ziedojumi – gan nauda, gan humānās palīdzības preces – tiks izlietoti tam paredzētajam mērķim, t.i., ar pieņemšanas – nodošanas aktu nodoti Čerņigovas pilsētas pašvaldībai Ukrainā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)