Banner 980x90

Ogres pašvaldība iesniegusi aizsargdambja pārbūves projekta pieteikumu

Ogres novada pašvaldība līdz noteiktajam termiņam Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA) iesniegusi aizsargdambja pārbūves projekta pieteikumu, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Rezultāts par projekta apstiprināšanu būs zināms pēc mēneša.
Darbi jau ir sākti, un tos paredzēts veikt līdz šī gada oktobrim. Projekta laikā tiek veikta Ogres upes neapplūstoša aizsargdambja Ogrē rekonstrukcijas ceturtā kārta. Šajā kārtā ir nepieciešama pagaidu dambja rekonstrukcija, kas maksimāli samazinās Ogres upes palu ūdeņu filtrāciju caur dambja uzbērumu. Ceturtās kārtas projektēšana un būvdarbi ietver pagaidu aizsargdambja nostiprināšanu, paaugstināšanu līdz aprēķinātai plūdu riska atzīmei un ūdens necaurlaidīgā ekrāna izbūvi visā tā garumā.
Projekta kopējās izmaksas ir 1 403 158 eiro, bet attiecināmās izmaksas ir 1 310 848 eiro, no kurām 85% ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējums un 15% pašvaldības finansējums.

Jau ziņots, ka aizsargdambja pārbūves projektam Ogres pilsētā pieejams finansējums 1,3 miljonu eiro apmērā, aģentūru LETA informēja CFLA. Aģentūra ir sākusi jaunā Eiropas Savienības (ES) fondu investīciju perioda projektu praktiskās ieviešanas fāzi.

Pirmā CFLA sāktā ierobežotā atlase ir paredzēta projekta īstenošanai, lai novērstu plūdu un krasta erozijas risku apdraudējumu Ogres novada teritorijā, un saskaņā ar Ministru kabineta (MK) noteikumiem finansējuma saņēmēja ir Ogres novada dome.

CFLA ir Finanšu ministrijas resora iestāde, kura uzrauga ES fondu un citu finansējuma avotu projektu ieviešanu.

ES fondu 2014.-2020.gada plānošanas periodā CFLA veic vienīgās sadarbības iestādes funkcijas. Tās ietver projektu iesniegumu atlases organizēšanu, līgumu slēgšanu, projektu ieviešanas uzraudzību, maksājumu veikšanu u.c. - fondu praktiskās ieviešanas nodrošināšanu, ko CFLA veic sadarbībā ar nozaru ministrijām vai atbildīgajām iestādēm. Projektu iesniegumu atlasi CFLA sāk brīdī, kad ir definēti nosacījumi ES fondu darbības programmā ietverto specifisko atbalsta mērķu ieviešanai, ko atbilstoši ES fondu vadības sistēmai izstrādā nozaru ministrijas. Nosacījumus apstiprina valdība un izdod Ministru kabineta noteikumu formā.

Ir noteikti divi projektu atlašu veidi - atklāta atlase, kuras laikā starp projektu iesniedzējiem notiek vienlīdzīga sacensība par projekta iesnieguma apstiprināšanu, un ierobežota atlase, ja iepriekš ir noteikts projektu iesniedzējs vai iesniedzēju loks. Šajā gadījumā apstiprina un finansē visus projektu iesniegumus, kuri atbilst kritērijiem.

ES fondu vadībā CFLA par prioritāti ir izvirzījusi iespēju visu ar projekta īstenošanu saistītās dokumentācijas apriti organizēt elektroniski, tādējādi nodrošinot Eiropas Komisijas iniciatīvas - E-kohēzija - ieviešanu.

Klientu apkalpošanu un klātienes konsultācijas CFLA nodrošina Klientu apkalpošanas centrā Vecrīgā, Meistaru ielā 10, kā arī reģionos - CFLA reģionālajās nodaļās Cēsīs, Kuldīgā un Rēzeknē. Reģionālās nodaļas izveide plānota arī Zemgalē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)