Banner 980x90

Ogres pašvaldība vairāku projektu realizācijai plāno aizņemties 2 719 820 eiro

Ogre24.lv
Ogre24.lv

Ogres novada pašvaldība vairāku tai svarīgu projektu realizācijai šogad no Valsts kases aizņemsies 2 719 820 eiro, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Kopumā Ogres novada pašvaldība plāno ņemt kredītu 2 599 820 eiro apmērā no Valsts kases uz divdesmit gadiem, kas tiks izlietots Ogres novada pašvaldības 2016.gada budžetā plānotajiem izdevumiem vairākiem Ogres novadam nozīmīgiem objektiem.

Pašvaldība 49 820 eiro plānojusi aizņemties Lauku atbalsta dienesta (LAD) projekta "Koplietošanas meliorācijas sistēmu atjaunošana Ogres novada Ogresgala pagasta Ciemupes ciema lauksaimniecības zemēs" realizācijai, 1 200 000 eiro Mālkalnes prospekta būvniecībai, 250 000 eiro pašvaldības prioritārajam investīciju projektam - kultūrvēsturiskā pieminekļa "Pie zelta liepas" rekonstrukcijai, kā arī 1 100 000 eiro izglītības iestāžu investīciju projektam "Ogres 1.vidusskolas infrastruktūras un materiāltehniskās bāzes uzlabošanai".

Pašvaldība nolēmusi arī šajā gadā ņemt kredītu 120 000 eiroapmērā no Valsts kases uz pieciem gadiem izglītības iestāžu investīciju projektam "Ogres Valsts ģimnāzijas tehniskā projekta izstrādei". Pašvaldība jau aizvadītā gada vasarā pieņēma konceptuālu lēmumu par Ogres Valsts ģimnāzijas pārvietošanu uz telpām Meža prospektā 13. Lai veiksmīgi pārceltu Valsts ģimnāziju uz jaunajām telpām, tām nepieciešams remonts un pielāgojumi skolas vajadzībām.

Lielu daļu no šo kredītu summas Ogres novada pašvaldība gada beigās saņems atpakaļ, kad tiks ieskaitīts projektu finansējums. No LAD plānots atgūt finansējumu 37 493 eiro apmērā, savukārt izglītības iestāžu projektiem - 976 000 eiro.

Galīgo lēmumu deputāti pieņems Ogres novada pašvaldības domes sēdē, kas notiks 17.martā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)