Banner 980x90

Ogres pilsēta šonedēļ svinēs 88.jubileju

Ogre24.lv
Ogre24.lv
No 4.augusta līdz 7.augustam Ogres pilsēta svinēs 88.jubileju ar atpūtas programmu "Dzīve ir svētki", aģentūru LETA informēja Ogres novada Kultūras centra sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Tribocka.

Svētkus atklās 4.augustā plkst.19.00 ar velobraucienu, atklājot divus jaunizveidotus tūrisma objektus pilsētā - darbu dabas parkā "Zilie kalni" sāks piedzīvojumu parks "Milža taka" un Dubkalnu aktīvās atpūtas laukums. Velobraucienu noslēgs ar grupas "Rīgas modes" koncertu un pikniku bijušās sanatorijas "Ogre" parkā.

Piektdien, 5.augustā, no plkst.19.00 svētku viesus pašvaldība aicina uz Krasta ielas promenādi, kur līdz pat pusnakts ugunsšovam būs iespēja baudīt koncertus uz peldošās skatuves Ogres upē, retro tērpu parādi, sporta aktivitātes, mākslu un bohēmu Mīlestības saliņā.

Programmu plkst.19.00 atklās gospeļu koris "GG Choir", ierasto skatuvi nomainot pret Ogres 1.vidusskolas kāpnēm līdzās Ogres upei. Pēc koncerta par svētku noskaņu Krasta ielas promenādē rūpēsies gan pūtēju kvintets "5-atā", deju grupa "Astras", Ciemupes pūtēju orķestris u.c.

No plkst.21.45 svētku apmeklētāji būs aicināti uz daudzkrāsainu muzikālu programmu uz Ogres upes peldošās skatuves. To atklās koklētāja Laima Jansone, kas tradicionālo mūzikas skanējumu apvienos ar džeza, roka un blūza skaņām kopā ar Dj Monsta un viesiem.

No plkst.23.00 uz skatuves darbu pārņems ritma un uguns šova grupa "Pulse effect", kas pārsteigs ar ritmisku uguns šovu un aizvedīs līdz vakara uguņošanai plkst.23.00 uz Līkā tilta.

Pēc uguņošanas svētki turpināsies. Krasta promenādē programmā grupa "Coolmans Report", kas ir salīdzinoši jauna "blues/fusion" grupa no Latvijas. Grupa apvieno mūsdienu mūzikas pamatu - blūzu - ar jaunām, modernām skaņām un ietekmēm no citiem žanriem. Savukārt pilsētas skvērā būs iespēja kārtīgi izdejoties zaļumballē ar Madlienas pūtēju orķestri.

Sestdienas, 6.augusta, rītu sāks ar tradicionālo Amatnieku tirgu uz Brīvības ielas. Par noskaņu rūpēsies arī Ogres novada amatierkolektīvi.

Plkst.10.00 pirmo reizi Ogrē notiks mazuļu rāpošanas sacensības un sveikti šogad dzimušie Ogres novada mazuļi.

No plkst.11.00 līdz 15.00 Pļavas ielā Ogrē taps garākā pilsētas sviestmaize.

No plkst.13.00 līdz 16.00 iedzīvotāji aicināti laukumā pie Ogres novada Kultūras centra, kur plānots sasniegt mērķi Ogrei kļūt par spēcīgāko Latvijas pilsētu. Katram dalībniekam būs pēc iespējas vairāk reižu jāuzspiež svaru stienis. Visu dalībnieku kopā paceltais svars veidos Ogres pilsētas rezultātu.

Sestdienas vakara programma šogad ogrēniešu zīmē - durvis svētkos vērs Ogres estrāde, kur plkst.20.00 visi aicināti uz koncertu "Ogrei 88". Pirms tam plkst.19.00 visi aicināti pievienoties pilsētas svētku gājienā no Ogres Valsts ģimnāzijas stadiona līdz Ogres estrādei.

Koncertā "Ogrei 88" uzstāsies Ogres goda pilsonis Harijs Zariņš kopā ar grupu "Colt", Alex no "Opus pro" un Aiju Andrejevu, Justs, Linga u.c. Pēc koncerta nakts balle ar grupu "Keksi".

Ogres pilsētas svētkus noslēgs svētdien, 7.augustā, ar sporta programmu Ogres stadionā.

Ogres pilsētas svētkus organizē Ogres novada Kultūras centrs. Visi pilsētas svētku pasākumi ir bez maksas.

Plašāka informācija par svētkiem pieejama mājaslapā www.okultura.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)