Banner 980x90

Ogres tehnikuma izstāžu zālē atklās gleznu izstādi "Jāņu siera ceļš"

Rīga, 25.maijs, LETA. Šodien Ogres tehnikuma izstāžu zālē tiks atklāta gleznu izstāde "Jāņu siera ceļš", aģentūru LETA informēja biedrības "Siera klubs" valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova.

Izstādes atklāšana plānota plkst. 14.

Davidanova atgādināja, ka izstāde tapusi saistībā ar "Siera klubs" un Profesionālās izglītības kompetences centra "Ogres tehnikums" organizēto profesionālās izglītības iestāžu, dizaina un mākslas vidusskolas audzēkņu radošo konkursu "Jāņu siera ceļš", kas veltīts Latvijas simtgadei. Konkursa mērķis bija paplašināt jauniešu zināšanas par Latvijas produktu "Jāņu sieru" un radīt interesi par tā gatavošanu. Tāpat konkurss tika organizēts, lai lepotos ar Latvijas nacionālo produktu - Jāņu sieru, kas iekļauts Eiropas Savienības garantēto tradicionālo īpatnību reģistrā un slavētu sešus piena pārstrādes uzņēmumus, kuriem ir atļauts šo sieru ražot.

Pēc viņas teiktā, konkursā tika iesniegtas 30 gleznas no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma, Daugavpils Būvniecības tehnikuma, Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma, Rīgas Celtniecības koledžas, Ogres tehnikuma un Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma, kurās autori uz audekla krāsās bija pauduši domu par Jāņu siera pastāvēšanu daudzu gadu simtu garumā.

Ogres tehnikuma izstāžu zālē kopumā būs izstādīti 24 no 30 darbiem, taču augstāko atzinību žūrijas komisija deva sešām gleznām. Uz izstādes atklāšanu ir aicināti gleznu autori un pedagogi, Zemkopības ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji, piena pārstrādes uzņēmumu vadītāji, kā arī "Siera kluba" biedri un sadarbības partneri.

Biedrība "Siera klubs" dibināta 2002.gadā. Biedrība apvieno siera ražotājus, tajā darbojas vairāk nekā 60 biedri.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)