Banner 980x90

Pārceļ tiesas sēdi lietā pret ugunsdzēsēju par divu cilvēku bojāeju satiksmes negadījumā

Valmiera, 20.apr., LETA. Ogres rajona tiesa nākamo sēdi lietā pret ugunsdzēsēju-glābēju, kurš, pildot dienesta pienākumus, izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, kā rezultātā gāja bojā divi cilvēki, pārcēlusi uz 13.novembra plkst.9, aģentūra LETA noskaidroja Ogres rajona tiesā.

Vakardienas tiesas sēdē nopratināti negadījumā cietušie.

2015.gada 13.janvārī apsūdzētā persona pildīja neatliekamus dienesta pienākumus, vadīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvo transportlīdzekli ar ieslēgtiem speciālajiem gaismas signāliem pa autoceļu Rīga-Daugavpils, dodoties atbrīvot personas, kas iespiestas ceļu satiksmes negadījuma rezultātā grāvī ieslīdējušā transportlīdzeklī.

Neņemdams vērā meteoroloģiskos apstākļus - tumsu un apledojušu, slapju asfaltu -, kā arī vadītā transportlīdzekļa īpatnības un stāvokli, ugunsdzēsēju mašīnas vadītājs izvēlējās braukšanas ātrumu, kas negarantē satiksmes drošību. Tā rezultātā sākās sānslīde, un, daļēji sasveroties uz kreisajiem sāniem, ugunsdzēsēju automašīna iebrauca pretējā braukšanas virziena joslā un uzgāzās virsū vieglajam transportlīdzeklim.

Sadursmes brīdī vieglais transportlīdzeklis ar četriem pasažieriem bija apstājies un neatradās kustībā.

Ceļu satiksmes negadījumā no gūtajām traumām mira divi pasažieri un divi pasažieri guva vidēja smaguma miesas bojājumus.

Ugunsdzēsēju mašīnas šoferis tagad apsūdzēts pēc Krimināllikuma 260.panta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)